300 πράκτορες προσγειώθηκαν ήδη για τον Ομπάμα - Φρούριο η Αθήνα από την Δευτέρα

300 πράκτορες προσγειώθηκαν ήδη για τον Ομπάμα - Φρούριο η Αθήνα από την Δευτέρα - Κεντρική Εικόνα
Στρατιωτική εκστρατεία θυμίζει η επιχείρηση των Αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κάτω από άκρα μυστικότητα, αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού.
Τα αεροπλάνα μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Έκπληκτοι έμειναν στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό εχθές ο μεσημέρι στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Ελευσίνας όταν είδαν να προσγειώνεται ένα C-17 της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Την μεγάλη έκπληξη όμως την ένιωσαν όταν είδαν να βγαίνει μέσα από το αεροπλάνο, εκτός των αυτοκινήτων και του προσωπικού και ένα ελικόπτερο σε κομμάτια τα οποία «σε χρόνο dt το συναρμολόγησαν οι τεχνικοί» όπως είπε στο EleftherosTypos.gr αυτόπτης μάρτυρας.  
Πρόκειται για το πρώτο αεροπλάνο της αποστολής των Αμερικανών που ήρθε στην Ελλάδα για να μεταφέρει προσωπικό και υλικό εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου την ερχόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί.
Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα, αλλά μόνο με αμερικανικά.
Στις αρχές της εβδομάδας, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 500 πράκτορες της CIA, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τις ημέρες της παραμονής του σε ελληνικό έδαφος.
Πυρετώδεις προετοιμασίες
Από το πρωί της Δευτέρας, όταν και αναμένεται να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., η Αθήνα θα μετατραπεί σε… φρούριο, και κυρίως το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο. Η ταλαιπωρία θα είναι ατέλειωτη, αυτές τις δύο ημέρες, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για αυτούς που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάση εργασίας την Τρίτη (15/11) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 π.μ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, ενώ από τις ΗΠΑ θα αφιχθούν 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές που θα μετατρέψουν τις ταράτσες καίριων σημείων της πρωτεύουσας σε… παρατηρητήρια. Εκτός από το Air Force One, στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα προσγειωθούν και μεταγωγικά αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν θωρακισμένα οχήματα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατάρριψης Drone, καθώς και τον οπλισμό των πρακτόρων.
Οι ανήσυχοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας, ζητούν επιτακτικά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ μυστικότητα και άμεσο επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να μη γνωρίζει κανείς το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα κατά την παρουσία του στην Αθήνα.
Η πρώτη κίνηση των Αμερικανών, οι οποίοι κάθε μέρα αιφνιδιάζονται και από κάποιο νέο δεδομένο, ήταν να ζητήσουν την ακύρωση της ανοιχτής ομιλίας Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας. Αποκορύφωμα οι απειλές της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ότι πρέπει «το σαμποτάζ της επίσκεψης να γίνει η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος για την εδώ και τώρα καταστροφή του κράτους και της εξουσίας». Είχαν προηγηθεί η επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, τα καλέσματα του αντιεξουσιαστικού χώρου για ξεσηκωμό και η επιστολή Γιωτόπουλου για ασύλληπτα μέλη της «17 Νοέμβρη».
Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τυχόν προσπάθεια νέας τρομοκρατικής επίθεσης τα επόμενα 24ωρα, καθώς θεωρούν ότι η χρονική συγκυρία (λόγω της έλευσης του Αμερικανού προέδρου) αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους τρομοκράτες που ξέρουν ότι αν καταφέρουν κάτι τέτοιο η ενέργειά τους θα έχει παγκόσμια απήχηση.
Οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί θα τοποθετηθούν συσκευές απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων και θα κάνουν “φύλλο και φτερό” ακόμη και τους σταθμούς του μετρό. Επί ποδός θα βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής και των ΤΕΕΜ, καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου. Στο δρόμο θα βρίσκονται και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών.
Το πρόγραμμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Αθήνα την Τρίτη και αν και το πρόγραμμα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή, αναμένεται να μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και δηλώσεις από κοινού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαμείνει σε ξενοδοχείο των νότιων προαστίων.
Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του. Ήδη στο Ζάππειο στήνεται το κέντρο τύπου όπου θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία.
epirusblog.gr
5 of 5
300 πράκτορες προσγειώθηκαν ήδη για τον Ομπάμα - Φρούριο η Αθήνα από την Δευτέρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9107021033146432008
item