Πρέβεζα: Εύσημα Κουντουρά στην Πρέβεζα - Αύξηση 30% εσόδων και επισκεπτών το 2016

Πρέβεζα: Εύσημα Κουντουρά στην Πρέβεζα - Αύξηση 30% εσόδων και επισκεπτών το 2016
Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στο περίπτερο του Δήμου Πρέβεζας στην έκθεση Philoxenia.

Tις πύλες της άνοιξε η Έκθεση Philoxenia σήμερα στην Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει με δικό του περίπτερο οργανωμένα και με επαγγελματισμό στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός  για την χώρα μας.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο περίπτερο του Δήμου, η οποία έδωσε τα εύσημα στους ανθρώπους του Δήμου Πρέβεζας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την υπουργό και μάλιστα τόνισε πως η συμμετοχή της Πρέβεζας στην φετινή Philoxenia είναι πολύ σημαντική για την προώθηση και προβολή της , ως ανερχόμενο προορισμό.

Η Πρέβεζα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, Βαγγέλη Σιγκούνα, σημείωσε φέτος σημαντική άνοδο τόσο στα έσοδα, όσο και στις αφίξεις άνω του +30%.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο της πόλης ως αναπτυσσόμενος προορισμός έχει παίξει η προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού (ιστιοπλοΐα) και η διασύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με απευθείας συνδέσεις με αγορές του εξωτερικού. Ενέργειες που στηρίζονται πλήρως από το Υπουργείο Τουρισμού.

Μεγάλη  είναι η δυναμική που αναπτύσσει το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς η κίνηση χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται  και τα στοιχεία δείχνουν ότι αποτελεί τον πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής όπου βρίσκεται (Πρέβεζα, Πάργα, Λευκάδα).

Να σημειώσουμε ότι  το Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό για το Άκτιο σημείωσαν αύξηση +28,40% από το εξωτερικό και κατά 207,50% από το εσωτερικό (υπερτριπλασιασμός αφιχθέντων). Ενώ, και τον Οκτώβριο άνω του 20% παρέμεινες η κίνηση των διεθνών πτήσεων (+20,3%).

Το Άκτιο αναμένεται μετά την ανακαίνισή του - δεν διαθέτει ούτε καν αίθουσα αφίξεων-αναχωρήσεων - να "απογειωθεί" και ήδη το Υπουργείου Τουρισμού έχει δρομολογήσει περαιτέρω άνοιγμα του Ακτίου με νέες απευθείας συνδέσεις με Βόρεια Ευρώπη, Ιταλία και Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
mypreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εύσημα Κουντουρά στην Πρέβεζα - Αύξηση 30% εσόδων και επισκεπτών το 2016
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8546013765438543777
item