Δείτε 3 πράγματα που κάνουν καθημερινά όσοι δεν έχουν άγχος!

Δείτε 3 πράγματα που κάνουν καθημερινά όσοι δεν έχουν άγχος!

Μια ζωή χωρίς σκοτούρες και άγχη μοιάζει ιδανική ενώ για πολλούς ανέφικτη...

Πολλά καθημερινά ζήτημα και καταστάσεαις που για εμάς είναι στρεσογόνα κάποιους άλλους μπορεί να μην τους αγγίζουν καν και το αντίθετο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλά είναι αυτά που μπορεί να μας καταβάλουν.

Από τις δυσκολίες στον χώρο της εργασίας, οικογενειακά αλλά και οικονομικά ζητήματα μπορούν να επιδεινώσουν την παρουσία του άγχους στη ζωή μας. Για να μην επηρεάζεται η ψυχική σας υγεία και να μπορείτε, αν όχι να απαλλαγείτε, να μειώσετε τα καθημερινά σας άγχη, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα τρία καθημερινά πράγματα που κάνουν όσοι δεν έχουν άγχος.

Αφήνουν την εργασία στον χώρο εργασίας Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι σίγουρα δύσκολο να υπάρξει αλλά όχι ακατόρθωτο. Το να ελέγχετε συνεχώς τα προσωπικά σας e-mail και να ασχολείστε με τα εργασιακά σας ζητήματα ακόμα και μετά το τέλος της δουλειά σας είναι σύμφωνα με μελέτες εξαντλητικό. Αν θέλετε η ζωή σας να είναι χωρίς άγχος και πίεση θα πρέπει σίγουρα να τραβήξετε μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε δουλειά και διασκέδαση. Η δουλειά μπορεί να μας απορροφά μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα ωστόσο τα πάντα έχουν και ένα όριο!



Ξοδεύουν ώρες στη φύση Με το να ξοδεύετε ώρες στη φύση έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει αισθητά τη διάθεση και μειώνει το στρες. Μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνετε καθημερινά ωστόσο ένας περίπατος στο πάρκο της γειτονιάς αρκεί για να «καθαρίσετε» από άγχη και σκέψεις. 

Είναι γεγονός και έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το φυσικό φως μειώνει τη θνησιμότητα σε ασθενείς με καρκίνο και επίσης μειώνει τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο για ασθενείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καρδιά τους. Ακόμα και η απλή συναναστροφή με τον κόσμο μπορεί να σας κάνει να δείτε διαφορετικά τα θέματα που σας απασχολούν κάνοντάς τα να μοιάζουν μικρά.

Ζητούν άδεια Ναι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν παίρνουν όλοι την άδειά τους εξαιτίας των εργασιακών τους υποχρεώσεων. Οι εργαζόμενοι που παίρνουν όλες τις μέρες της προβλεπόμενης άδειας φτάνουν μόλις το 40% πράγμα το οποίο μακροχρόνια και σύμφωνα πάντα με έρευνες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως καρδιακή προσβολή και έντονο στρες.  

Επομένως αν θέλετε να μην έχετε άγχος πάρτε ολόκληρη την άδειά σας ακόμα και αν αποφασίσετε να την σπαταλήσετε στριφογυρνώντας στο κρεβάτι σας!

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε 3 πράγματα που κάνουν καθημερινά όσοι δεν έχουν άγχος!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7858290449332660944
item