Ρεκόρ: 3 υπουργοί Επικρατείας, 1 υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ρεκόρ: 3 υπουργοί Επικρατείας, 1 υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
Μεγάλωσε ο αριθμός των υπουργών Επικρατείας που θα εγκατασταθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα, μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής.
Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μόνο δύο υπουργούς Επικρατείας, και μάλιστα με εντελώς ξεχωριστές αρμοδιότητες, τους κ.κ. Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη, η νέα κυβέρνηση απέκτησε τρεις: Βερναρδάκης, Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος.
Σε αυτούς προστίθεται και ένας τέταρτος, ο νέος υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, οι αρμοδιότητες του οποίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αν και ειπώθηκε ότι θα ασχολείται με την υλοποίηση του Μνημονίου, αφού είναι οικονομολόγος, ενώ ταυτόχρονα, όπως όλα δείχνουν, διατηρεί και τη θέση του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ανέλαβε τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου (ρόλο που είχε προηγουμένως ο Αλέκος Φλαμπουράρης), ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ανέλαβε τα πρωτόγνωρα καθήκοντα «αρμόδιος της κυβέρνησης για την καθημερινότητα»! 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και θα συνεχίσει το έργο της Ολγας Γεροβασίλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η... πληθώρα υπουργών θα προκαλέσει χωροταξικό στρίμωγμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Γιατί μπορεί να άδειασε το γραφείο της κ. Γεροβασίλη στο δεύτερο υπόγειο του Μαξίμου, αλλά τώρα, ουσιαστικά, αναζητώνται γραφεία για πέντε υπουργούς, αφού και ο Νίκος Παππάς αναμένεται να κρατήσει το δικό του γραφείο στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

epirusblog.gr
5 of 5
Ρεκόρ: 3 υπουργοί Επικρατείας, 1 υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6544690137589144703
item