Άρτα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου Άρτα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

    Άρτα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου                            
Το ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» μέρος του οποίου έχει γυριστεί στην Άρτα θα παρουσιαστεί την προσεχή Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 στο Σινέ Παλλάς από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας σε συνεργασία με το ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ και τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ Θανάση και Νίκο Παπακώστα. 


Το ντοκιμαντέρ είναι ένα οδοιπορικό που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης, διασχίζοντας διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται προβληματικές εν συγκρίσει με αυτές που πληρούν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - τα πραγματικά και τα φανταστικά.


Πολίτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Π.Γ.Δ.Μ, τη Ρουμανία και την Ιταλία μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τον αντίκτυπο των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κοινότητες τους και τις διαδικασίες κατανομής τους, αποδεικνύοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα της κακής διαχείρισης κεφαλαίων και της διαφθοράς περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν τοποθετούνται σε ένα πλαίσιο φτώχειας, απογοήτευσης, ανισότητας και άγνοιας. Στην προβολή θα παρευρίσκεται και ο σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ, Νίκος Ε. Παπακώστας, ο οποίος θα μας μιλήσει για αυτό το οδοιπορικό, ενώ μετά το πέρας της προβολής θα πραγματοποιηθεί διάλογος- συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ακολουθεί το τρέιλερ

arta.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                                
Άρτα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
                                
Αρτα 1636340059411921817
Σχόλια
item