Οι δανειστές θα ορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020 Οι δανειστές θα ορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι δανειστές θα ορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020

Οι δανειστές θα ορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020

Παράλληλα ζητούν να υπάρξει παρέμβαση στα ειδικά μισθολόγια που θα οδηγούν σε δημοσιονομικό όφελος.

Υπό την κρίση των δανειστών θα είναι μέχρι το 2020 οι μισθοί και ο αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο σύμφωνα με το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου που επικαλείται η Καθημερινή.

Στο κείμενο, στο οποίο οι δανειστές ζητούν επίσης, μεταξύ άλλων, περικοπές στο εφάπαξ, αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο, επιτάχυνση του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων, αναφέρεται ότι θα πρέπει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2017-2020 να θεσπιστούν «όρια για τη μισθολογική δαπάνη και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Παράλληλα στο ίδιο κείμενο επανέρχεται και το θέμα των ειδικών μισθολογίων με τους δανειστές να αναφέρουν σαφώς ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να οδηγούν σε δημοσιονομικό όφελος. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται εξοικονόμηση 23,8 εκατ. ευρώ. 


Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να έχουν ως πρότυπο τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν με το νέο ενιαίο μισθολόγιο για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Επίσης, στο κείμενο που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας αναφέρεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει την υποχρέωση της μείωσης του μισθολογικού κονδυλίου ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου που αφορά το Πρόγραμμα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Οι δανειστές θα ορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 9026370758906431791
Σχόλια
item