Πρέβεζα: Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος για την Πρέβεζα, από το 1998 Πρέβεζα: Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος για την Πρέβεζα, από το 1998 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος για την Πρέβεζα, από το 1998

Σχετική εικόνα
Ως την καλύτερη αντιπυρική περίοδο από το 1998 και μετά, χαρακτηρίζει τη φετινή ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Θοδωρής Βαρδής, στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2016 για την Πρέβεζα.
Στον απολογισμό ο κ. Βαρδής αναφέρει:
«Άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της με ιδιαίτερα θετικό αυτή τη φορά απολογισμό για την περιοχή μας, καθώς με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας η παρελθούσα χρονιά υπήρξε πράγματι η καλύτερη από το 1998, έτος κατά το οποίο η δασοπυρόσβεση περιήλθε στην αποκλειστική ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Ειδικότερα κατά το διάστημα αυτό (από 01-05-2016 έως και 31-10-2016) στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Πρέβεζας καταγράφηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές με συνέπεια να καούν 41.1 στρέμματα γης. 
(Ας σημειωθεί ότι πέρυσι σημειώθηκαν 28 πυρκαγιές και είχαμε 86 καμένα στρέμματα).
20141124 080809-2
Ο ορθός επιχειρησιακός σχεδιασμός και προγραμματισμός, οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή, η ετοιμότητα και ο ζήλος των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Π.Υ. Πρέβεζας που είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, η προσοχή, η ευαισθητοποίηση και η συμμόρφωση των συμπολιτών μας στα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και στις συστάσεις της Υπηρεσίας μας και γενικότερα η άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνέβαλαν και τη φετινή χρονιά στο επιτυχές αυτό αποτέλεσμα.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Π.Υ. Πρέβεζας κλήθηκε να συνδράμει διαθέτοντας δυνάμεις της για την αντιμετώπιση και άλλων σοβαρών συμβάντων πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκαν εκτός του Νομού Πρέβεζας σε γειτονικές, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. 
Συγκεκριμένα η Υπηρεσία μας απέστειλε πλήρωμα τεσσάρων ανδρών στη Χίο στις 26-08-2016 και για τέσσερις ημέρες κι ένα πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα τριών ανδρών με εναλλασσόμενες βάρδιες στη Θάσο στις 10-09-2016 για έξι ημέρες, χωρίς όμως αυτή η μετακίνηση δυνάμεων να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη συντονισμένη δράση της, όσον αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση συμβάντων ευθύνης της.
Ως εκ τούτου επιθυμώ κατά πρώτον να συγχαρώ το προσωπικό της Π.Υ. Πρέβεζας που για άλλη μια χρονιά υπήρξε άριστο στην εκτέλεση του δύσκολου ομολογουμένως έργου του και στη συνέχεια όλες τις Υπηρεσίες και τους Φορείς που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί σε αυτό και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού και προσωπικά τους κ.κ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους, τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αεροσκαφών Ακτίου, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τέλος όλους τους συμπολίτες μας».
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος για την Πρέβεζα, από το 1998
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4412376871153084163
Σχόλια
item