Άρτα: Από το 1898 εν ζωή η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» Άρτα: Από το 1898 εν ζωή η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Από το 1898 εν ζωή η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ»

Άρτα: Από το 1898 εν ζωή η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ»
Η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» ιδρύθηκε τον Μάιο του 1898. Αρχιμουσικός τότε ήταν ο Παναγόπουλος. Στέγαση στο τρίπατο σπίτι της Χριστίνας Αντωνοπούλου, κόρης του πρώτου δημάρχου Αρταίων, Αντωνόπουλου. Μετέπειτα στεγάστηκε στην οικεία Τόδουλου. Έπαιξε μέχρι και όπερες! (Χορ - χορ Αγάς).
Η ιστορική Φιλαρμονική ανέδειξε μουσικά ταλέντα, όπως: Αλέκος Λαλάκος (κλαρίνο), Σπύρος Μάγγος (φλάουτο και πίφερο), Γιώργος Κομπορόζος (κλαπαδόρα), Μήτσος Ράγγας (κορνέτα), Ηρακλής Γώγος (κουαρτίνο), Χαρίλαος Δημόπουλος (τρομπόνι), Γεώργιος Τζίμας (χάλκινο μπάσο), Αποστόλης Μονάντερος (κλαρίνο), Ντίνος Μπούλκος (κλαρινέτο).
Πρόεδρος ήτο ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος (εκ των ιδρυτών του «ΣΚΟΥΦΑ»), ειδικός γραμματέας ο Κώστας Ι. Μόραλης, αντιπρόεδρος Ιωάννης Απ. Μπανιάς (παππούς του αείμνηστου γραμματέα της ΑΚΟΑ, Μελισσουργιώτη Γιάννη Μπανιά που διετέλεσε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).
taxydromosartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Από το 1898 εν ζωή η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ»
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 9041630995916473095
Σχόλια
item