ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Σημειώνεται ότι η αύξηση των εξαγωγών ενισχύθηκε κατά ένα μέρος από την ανοδική πορεία των τιμών των πετρελαιοειδών. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 12% με πρωταθλητές της αύξησης τους κλάδους των μηχανημάτων, των ποτών και των τροφίμων. 

Σε επίπεδο εννεαμήνου οι εξαγωγές συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά κατά 3,7% με τα πετρελαιοειδή, ενώ καταγράφουν αύξηση κατά 1% χωρίς τα πετρελαιοειδή.

Σε ανακοίνωση του ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων) η άνοδος χαρακτηρίζεται ως "εκρηκτική". 

Όπως σημειώνεται, πέρα από τη συμβολή στην αύξηση της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών πετρελαιοειδών, η ενίσχυση των μεγεθών των εξαγωγών προέρχονται από όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας, καθώς η αξία των εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκε κατά 177,6 εκατ. ευρώ ή κατά 12%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Η μεγάλη αύξηση του Σεπτεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο 3,7% οι απώλειες που καταγράφονται στη συνολική αξία των εξαγωγών από τις αρχές του έτους (στα 18,56 δισ. ευρώ, από 19,28 δισ. ευρώ του εννεαμήνου του 2015). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο οκτάμηνο του 2016 η συνολική αξία των εξαγωγών υποχωρούσε κατά 6,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα στοιχεία αναλυτικά ΕΔΩ 
Epirusblog Gr
5 of 5
ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 16,6% το Σεπτέμβριο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2356151274132495832
Σχόλια
item