Γιάννενα: Διεκδικεί 1,3 εκ. ευρώ για τη Ζ.Π.Α



Σε ένα γερό «λίφτινγκ» στο κτίριο της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στοχεύουν περιφέρεια Ηπείρου, δήμος Ιωαννιτών και Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Επιδίωξη είναι η χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020 της ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου και εκσυγχρονισμού εσωτερικών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος, παρέμβαση προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, και στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση και εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης.

Το φυσικό αντικείμενο της πρότασης περιλαμβάνει κατασκευή αθλοπαιδιών και ενός υπαίθριου θεάτρου, δημιουργία βιωματικού εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αντικατάσταση του φωτισμού, αν και το ακριβές περιεχόμενο της ανάπλασης θα οριστεί μετά από μελέτη που θα εκπονηθεί αν ενταχθεί το έργο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κατατέθηκε η πρόταση για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης από τον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα, ωστόσο η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε πως ένα πάρκινγκ δε θα ήταν βιώσιμο, από τη στιγμή που υπάρχει το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου ως εταίρου σε 18 συνολικά προτάσεις στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα-Ιταλία, σε τέσσερις από τις οποίες, είναι επικεφαλής εταίρος.
Εκτός από την πρόταση για τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, οι άλλες τρεις αφορούν υπηρεσίες για την υποστήριξη του Εμπορευματικού Κέντρου και των Logistics στην περιφέρεια Ηπείρου, την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικά που προέρχονται από τοπικούς τρόπους εκτροφής ζώων (μετακινούμενους κτηνοτρόφους κ.λπ) και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καταστροφών από σεισμούς. 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΔΚΕ ΚΑΙ ΚΕΘΕΑ
Με άλλες αποφάσεις της Επιτροπής, αποφασίστηκε η στήριξη και τα επόμενα δύο χρόνια της λειτουργίας του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, καθώς εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ύψους 117.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκαν η στήριξη της λειτουργίας των μονάδων του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ για δύο έτη, η κάλυψη για δύο έτη λειτουργικών αναγκών του λαογραφικού μουσείου «Αγάπιος Τόλης» μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Ζαγορίου (συνολικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ), η προμήθεια καθισμάτων για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ) μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης (ύψους 4.500 ευρώ) με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης για την παρακολούθηση δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο για την περίοδο 2016/2017.
Τέλος, τη σύναψη τριών προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση ισάριθμων έργων με τον δήμο Πρέβεζας, ενέκρινε στη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Πρόκειται για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Μιχαλίτσι (12.000 ευρώ), την επισκευή κτιρίου στέγασης χορωδίας Πρέβεζας, (8.000 ευρώ) και την επισκευή και συντήρηση κλειστού Γυμναστηρίου Πρέβεζας, (8.000 ευρώ).
agon.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διεκδικεί 1,3 εκ. ευρώ για τη Ζ.Π.Α
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2410503557471303981
item