Πρέβεζα: Με επιτυχία το πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας Πρέβεζα: Με επιτυχία το πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με επιτυχία το πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Με επιτυχία το πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο 1ο και στο 2ο δημοτικό  σχολείο Πρέβεζας το  πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας.
Ένας  εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας με στόχο την προσωπική και  ενεργή συμμετοχή των μαθητών, βασισμένο πάντα στα ενδιαφέροντα της ηλικιακής τους ομάδας.
Στα πλαίσια του προγράμματος, με τίτλο Glossomobil- Γερμανικά σε κίνηση, εξειδικευμένο προσωπικό από το γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, κατόπιν σχετικής αδείας  από το Υπουργείο Παιδείας, φιλοξενήθηκαν στο 1ον και στο 2ον Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που έχουν επιλέξει  την Γερμανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα, να βιώσουν ένα νέο τρόπο διδασκαλίας που στόχο έχει την μετάδοση γνώσεων με άμεση συμμετοχή μαθητών σε διασκεδαστικές  δραστηριότητες.
Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο Ευάγγελος Πάσχος, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Πρέβεζας τόνισε ότι τέτοιου είδους δημιουργικές δραστηριότητες προωθούν την εργατικότητα και ενισχύουν την επικοινωνία αλλά και τον σεβασμό ανάμεσα στους μαθητές, ενώ η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας Χρυσαυγή Μίχου επισήμανε πόσο ευχάριστο και διασκεδαστικό γίνεται το μάθημα μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι τη μουσική, τις κατασκευές και την ελεύθερη έκφραση, κομμάτια  όλα της βιωματικής μάθησης.
Τέλος η εκπαιδευτικός της Γερμανικής Γλώσσας Ιωάννα Δούκα και υπεύθυνη για το πρόγραμμα στα αντίστοιχα δημοτικά σχολεία, τόνισε  ότι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού εργαστηρίου είναι η εξάσκηση της Γερμανικής γλώσσας  και η απόκτηση γνώσεων μέσα από την συναισθηματική εμπλοκή των παιδιών με την  γλώσσα. 
Παράλληλα το πρόγραμμα συμβάλει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους,  ενισχύοντας κοινωνικές δεξιότητες όπως: συνεργασία, επικοινωνία, σεβασμός, κατανόηση και αποδοχή.
Ένα είναι σίγουρο… οι αίθουσες και τα προαύλια των σχολίων γέμισαν από γέλια και φωνές καθώς τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, εξασκώντας τα Γερμανικά, μετατρέποντας έτσι τη μαθησιακή διαδικασία σε μια διαδικασία χαρά και ευχαρίστησης.
pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με επιτυχία το πρόγραμμα της βιωματικής αγωγής της γερμανικής γλώσσας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 5314045259998120211
Σχόλια
item