Από 01/01 μας κόβουν στα ίσα το... φλερτ - Δείτε τι θα συμβεί...

Από 01/01 μας κόβουν στα ίσα το... φλερτ - Δείτε τι θα συμβεί...

Φράση που θα καταργηθεί από το νέο έτος: "Να σε κεράσω έναν καφέ;"

Θα μας απασχολεί από 01/01. Θα είμαστε σε δίλημμα. Θα θέλουμε να φλερτάρουμε προτείνοντας έναν καφέ σε αυτή που μας ενδιαφέρει, αλλά θα το ξανασκεφτόμαστε μια και...
δυο φορές λόγω της επικείμενης αύξησης έως 50% στον καφέ του... έρωτα!

Κυκλοφορεί εδώ και μήνες στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Η τιμή του καφέ θα αυξηθεί αισθητά από την 1/1/2017 καθώς θα επιβάλλεται και ειδικός φόρος κατανάλωσης από 2 έως 4 ευρώ ανά κιλό, κάτι σαν ΕΝΦΙΑ και στον καφέ! Η επιβολή του φόρου μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει με αυξήσεις πάνω από 40% τις λιανικές τιμές πώλησης του καφέ.

Με λίγα λόγια ο καφές με τις φίλες στην καφετέρια, το καφεδάκι στο σπίτι, το καπουτσίνο στην δουλειά και ο ελληνικός για κους κους θα αποτελέσει από την Πρωτοχρονιά είδος πολυτελείας. Μαζί με όλες τις αυξήσεις, έρχεται και αυτή να ακυρώσει μια από τις βασικές, προσιτές απολαύσεις για όλους.

Συγχρόνως, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να ξέρεις ότι η επιβολή νέων έμμεσων φόρων, ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά απειλεί να συρρικνώσει και την ήδη υπάρχουσα κατανάλωση στην αγορά του καφέ.

Η μέση μηνιαία κατανάλωση σε είδη πρώτης ανάγκης έχει μειωθεί δραστικά. Το βλέπουμε και το νοιώθουμε κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που πάμε για ψώνια. Αναγκαζόμαστε να κόψουμε βασικά είδη. Γιατί απλά δεν μπορούμε να τα καταναλώνουμε όπως παλιά.

Με λίγα λόγια, ο καφές καθίσταται είδος πολυτελείας και τελικά αντί να συγκεντρωθούν 60 εκατομμύρια ευρώ από το νέο φόρο, η γιαγιά και ο παππούς δεν θα πίνουν ελληνικό, οι φοιητητοπαρέες δεν θα πίνουμε φραπέ και όλες εμείς θα πρέπει να τα λέμε πίνοντας... νερό. Με τέτοιες αυξήσεις φοβάμαι ότι θα πούμε το καφέ... καφεδάκι!

Οργή και μαζικός ξεσηκωμός και στα social media

Τα τελευταία 24ωρα εκατοντάδες πολίτες που βρίσκουν αντίθετο ως μέτρο τον Φόρο που προτίθενται να περάσει η Κυβέρνηση στον αγαπημένο καφέ του Έλληνα, δημιουργούν το δικό τους κίνημα "αντίστασης" μέσω των Κοινωνικών δικτύων, αντιδρώντας -ίσως και για πρώτη φορά- τόσο έντονα στην επικείμενη αύξηση από 01/01/2017, κόβοντας ουσιαστικά την αγαπημένη τους συνήθεια η οποία θα αυξηθεί έως και 50% από τις βλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Δεκάδες σκίτσα κυκλοφορούν στο facebook, ενώ ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του ένα κίνημα, που προτρέπει χρήστες του διαδικτύου σε μαζικό ξεσηκωμό. Δείτε εδώ: www.facebook.com/Maskovountonkafe-148551422266366/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

epirusblog.gr
5 of 5
Από 01/01 μας κόβουν στα ίσα το... φλερτ - Δείτε τι θα συμβεί...
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1338735682091567262
item