Άρτα: Στο Walsall Wood στην Αγγλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας Άρτα: Στο Walsall Wood στην Αγγλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Στο Walsall Wood στην Αγγλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Άρτα: Στο Walsall Wood στην Αγγλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας
Τρίτη πανευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus, μαθητών και καθηγητών.
Η τρίτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών επτά σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016–2017, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στο Walsall Wood, στην Αγγλία, από 03.10.16 μέχρι 07.10.16. 
Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχαν έξι μαθητές και τρεις καθηγήτριες.
Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές έφτασαν την Κυριακή το απόγευμα στο Walsall Wood, όπου και τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου Shire Oak Academy καθώς και οι οικογένειες των άγγλων μαθητών.
MSA AGGLIA 2016 OKTOBRIOS 2Σε μια γλαφυρή περιγραφή, που υπογράφεται από την υπεύθυνη του προγράμματος Κλαίρη Σιακαγιάννη η συμμετοχή των Αρτινών μαθητών στις μέρες που βρέθηκαν στην Αγγλία έχει ως εξής:
Τη Δευτέρα το πρωί έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από μαθητές της τρίτης λυκείου. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε μια συναυλία από τη τζαζ μπάντα του σχολείου σε ένα από τους συναυλιακούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος. 
Ο διευθυντής του σχολείου μάς καλωσόρισε, μίλησε για τις θετικές πλευρές του προγράμματος Erasmus plus.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό στο σχολικό εστιατόριο και το σχολικό καφέ, χωρίστηκαν οι μαθητές σε δύο ομάδες και παρακολούθησαν δυο εργαστήρια με θέμα “Η πανίδα του μέλλοντος”.
Το απόγευμα οι μαθητές γύρισαν στο σπίτι και πέρασαν το βράδυ με τις οικογένειες ενώ οι καθηγητές έφαγαν σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής Black Country.
Την Τρίτη, 04.10.16 αναχώρησαν μαθητές και καθηγητές από το σχολείο για την πόλη του Birmingham, όπου και επισκεφτήκαν το μουσείο σοκολάτας Cadbury. 
Ευφάνταστα εκθέματα έδειχναν τόσο την παραγωγή σοκολάτας αλλά και την ιστορία της διάδοσης της σοκολάτας στην Αγγλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. 
Έμαθαν ακόμη για την ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury, είδαν πώς συσκευάζονται οι σοκολάτες, έπαιξαν διάφορα διαδραστικά παιχνίδια και φυσικά έφαγαν πολλή σοκολάτα.
Την Τετάρτη 05.10.16 οι μαθητές παρακολούθησαν ένα εργαστήριο, στο οποίο συνεργάστηκαν με μαθητές από τις άλλες χώρες. Σε ζευγάρια σκέφτηκαν τα συστατικά της δικής τους σοκολάτας και σχεδίασαν το λογότυπό της.
MSA AGGLIA 2016 OKTOBRIOS 4Μετά το μεσημεριανό φαγητό παρακολούθησαν την ομιλία ενός καθηγητή του σχολείου, για τη διάλεκτο και την ιδιαίτερη εκφορά των λέξεων της περιοχής “Black Country”.
Το απόγευμα χωρίστηκαν οι μαθητές σε 4 διαφορετικές ομάδες και έπαιξαν ποδόσφαιρο. 
Μετά το παιχνίδι έφαγαν το παραδοσιακό φαγητό της Αγγλίας “Fish und Chips” και είδαν την ταινία “Journey to the centre of the world” τρώγοντας ποπκόρν.
Στο μεταξύ οι καθηγητές επισκέφτηκαν τη δήμαρχο της πόλης και είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τη δομή και τη διοίκηση της πόλης.
Την Πέμπτη 06.10.16 πέρασαν οι μαθητές και καθηγητές την ημέρα τους στο Birmingham. Το πρωί επισκέφτηκαν το μουσείο επιστημών της πόλης και έμαθαν τόσο για τη βιομηχανική επανάσταση όσο και για τις εξελίξεις σε διάφορους επιστημονικούς τομείς που θα επηρεάσουν τη ζωή στο μέλλον.
Το απόγευμα ξεναγήθηκαν σε κάποια αξιοθέατα της πόλης από ένα δημοτικό σύμβουλο και παλιό μαθητή του Shire Oak Academy. Η ξενάγηση κατέληξε στη βιβλιοθήκη της πόλης που είναι και η μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης. 
Εκεί βρίσκεται και το «Shakespeare Memorial Room» και από το τελευταίο όροφο μπορεί να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα στη μοντέρνα πόλη.
Την Παρασκευή 07.10.16 πραγματοποιήθηκε στη γειτονική πόλη Lichfield ένα παιχνίδι θησαυρού. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε διεθνείς ομάδες, τους δόθηκε ένας χάρτης και ένα φύλλο εργασίας με ερωτήσεις που αφορούν την πόλη, τα αξιοθέατά και την ιστορία της. 
Τριγύρισαν στους πεζόδρομους της πόλης και έψαξαν για διάφορα στοιχεία ώστε να απαντήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τις ερωτήσεις. 
Έπειτα επισκέφτηκαν το μουσείο «Erasmus Darwin» στο οποίο είδαν μια παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του Erasmus Darwin, ο οποίος διατύπωσε πριν τον εγγονό του τις πρώτες σκέψεις για τη θεωρία της εξέλιξης. Τέλος επισκέφτηκαν τον καθεδρικό ναό της πόλης.
MSA AGGLIA 2016 OKTOBRIOS 3Μετά το μεσημεριανό φαγητό στο σχολείο, μαθητές και καθηγητές φύτεψαν σε συγκεκριμένα κομμάτια του σχολικού κήπου σπόρους και βολβούς φυτών, που είχαν φέρει από τη χώρα τους.
Το βράδυ έλαβε χώρα η αποχαιρετιστήρια γιορτή η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των γονέων και κηδεμόνων που έφεραν φαγητά και αναψυκτικά, αλλά και του σχολείου που παραχώρησε το εστιατόριο και φρόντισε για τη μουσική. 
Στο τέλος της βραδιάς μοιράστηκαν δώρα σε μαθητές και καθηγητές και αποχαιρετίστηκαν σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Στο Walsall Wood στην Αγγλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8210458514274891766
Σχόλια
item