Γαλλία: Αναρρώνει στο νοσοκομείο ο ευρωβουλευτής του UKIP Στίβεν Γουλφ (vid)

Γαλλία: Αναρρώνει στο νοσοκομείο ο ευρωβουλευτής του UKIP Στίβεν Γουλφ (vid)

Σε νοσοκομείο του Στρασβούργου παραμένει για να συνεχιστούν οι ιατρικές εξετάσεις ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου UKIP Στίβεν Γουλφ, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης κατέρρευσε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από διαπληκτισμό με συνάδελφό του.

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι νοσηλευόταν σε «σοβαρή» κατάσταση, με τους γιατρούς να φοβούνται εγκεφαλική αιμορραγία, ωστόσο η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι δεν υπάρχει συγκέντρωση αίματος στον εγκέφαλο. Πηγή του κόμματος ανέφερε ότι ο ευρωβουλευτής υπέστη επιληπτική κρίση.

Ο κ. Γουλφ ανέκτησε στο νοσοκομείο τις αισθήσεις του και προέβη στην εξής δήλωση: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλύτερα, πιο χαρούμενος και χαμογελώ όπως πάντα. Ως προληπτικό μέτρο θα παραμείνω τη νύχτα στο νοσοκομείο για δευτερεύουσες εξετάσεις για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά».

Mike Hookem is alleged to have been the other MEP involved in the dust-up at the meeting
Μάικ Χούκεμ

Ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για την περίθαλψη και πρόσθεσε πως η μοναδική επίπτωση της αδιαθεσίας του είναι πως νιώθει ένα μικρό μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου.

Όπως μεταδόθηκε, ο 49χρονος κ. Γουλφ συμμετείχε σε συνάντηση των ευρωβουλευτών του UKIP που είχε ως σκοπό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μετά από φήμες ότι ο ίδιος εξέταζε την περίπτωση προσχώρησης στο Συντηρητικό Κόμμα.

Εκεί λογόφερε με συνάδελφό του, με τον οποίο στη συνέχεια ήρθε στα χέρια με αποτέλεσμα να δεχθεί γροθιά και να χτυπήσει το κεφάλι του σε σιδερένια μπάρα. Η κατάρρευσή του έγινε περίπου μισή ώρα αργότερα, αφού πρώτα παραπονέθηκε για απώλεια αίσθησης στη μία πλευρά του σώματός του, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Nigel Farage, a close ally of Mr Woolfe (pictured left), said he was in 'serious' condition. He was initially thought to have suffered bleeding on the brain after collapsing 
Μάικ Γουλφ και Νάιτζελ Φάρατζ


Βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν ως δράστη της επίθεσης τον ευρωβουλευτή του UKIP Μάικ Χούκεμ, πρώην στρατιώτη, ο οποίος όμως μέσω εκπροσώπου του δήλωσε ότι επρόκειτο μόνο για έναν φραστικό διαπληκτισμό με τον κ. Γουλφ. "Δεν τον άγγιξα" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παρά το φλερτ του με το Συντηρητικό Κόμμα, ο κ. Γουλφ αποφάσισε να ανακοινώσει την Τετάρτη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του UKIP μετά από την απρόσμενη παραίτηση της Νταϊάν Τζέιμς μόλις 18 ημέρες μετά από την επικράτησή της στην κούρσα διαδοχής του Νάιτζελ Φάρατζ. Θεωρείται μάλιστα ως ο επικρατέστερος υποψήφιος.

Η γαλλική αστυνομία είπε ότι δεν έχει γίνει καταγγελία για το περιστατικό, ωστόσο έρευνα διενεργούν τόσο ο προσωρινός επικεφαλής του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: http://www.skai.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Αναρρώνει στο νοσοκομείο ο ευρωβουλευτής του UKIP Στίβεν Γουλφ (vid)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3023319036302762784
item