Σταθάκης: To 2018, μετά το τέλος του Μνημονίου, οριστική λύση για το χρέος Σταθάκης: To 2018, μετά το τέλος του Μνημονίου, οριστική λύση για το χρέος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταθάκης: To 2018, μετά το τέλος του Μνημονίου, οριστική λύση για το χρέος

Σταθάκης: To 2018, μετά το τέλος του Μνημονίου, οριστική λύση για το χρέος

Ο υπουργός Οικονομίας, αναφέρει πως οι διαδικασίες για τη ρύθμιση του χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει - «Υπάρχουν αρκετοί δείκτες που επιβεβαιώνουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας» υποστηρίζει.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 θα υπάρξει οριστική λύση για το χρέος, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ωστόσο, τόνισε ότι οι διαδικασίες για τη ρύθμισή του έχουν ήδη ξεκινήσει.
Σε συνέντευξή του ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι «η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου κάνει λόγο για παρέμβαση σε τρία στάδια. Το βραχυχρόνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος. 
Τότε θα αποτιμηθούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες, προκειμένου το χρέος να είναι βιώσιμο σε μακροχρόνια βάση. Στον σχεδιασμό αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι».
Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετοί δείκτες που επιβεβαιώνουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας και το ποιο σημαντικό τη μετατροπή της σε θετικό πρόσημο και σημείωσε ότι αν η τάση επιβεβαιωθεί και το τελευταίο τρίμηνο του έτους τότε το 2016 θα κλείσει οριστικά θετικό ενώ από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι προβλεπόμενος 2,5%. 
Ακόμη ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης επιτρέπει τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
Στην ερώτηση γιατί επιμένει το ΔΝΤ στα εργασιακά και κατά πόσο γρήγορα μπορεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ο κ. Σταθάκης είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων είναι θεσμικά, αναφέρονται σε διαρθρωτικές αδυναμίες και εκτίμησε ότι μπορεί γρήγορα και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.
«Εμείς θέλουμε να καθιερώσουμε ένα πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις, αντίστοιχο εκείνων που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
Η Επιτροπή Σοφών κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, στη βάση των οποίων, έχει συμφωνηθεί να προχωρήσει ο διάλογος. Στο βαθμό που όλες οι πλευρές σεβαστούμε τη συμφωνημένη διαδικασία, πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί κοινός τόπος» κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σταθάκης: To 2018, μετά το τέλος του Μνημονίου, οριστική λύση για το χρέος
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5723389809795668940
Σχόλια
item