Δραματικές μαρτυρίες για την τραγωδία της Marfin Δραματικές μαρτυρίες για την τραγωδία της Marfin | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δραματικές μαρτυρίες για την τραγωδία της Marfin

Δραματικές μαρτυρίες για την τραγωδία της Marfin

Το τραγικό περιστατικό της Marfin, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους το Μάιο του 2010, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, που έκαναν λόγο για οργανωμένη επίθεση.

Στη δίκη κατέθεσε ο πρώην υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου «Ιανός», που επίσης δέχτηκε επίθεση την ημέρα εκείνη, ο οποίος είχε κρυφτεί στο πατάρι του καταστήματός τους.

«Αυτό που είδαμε εμείς δεν το είδε κανείς. Εμείς βλέπαμε τα πάντα, γύρω στις δύο την ώρα της πορείας σταμάτησε μια ομάδα – οργανωμένη μου φάνηκε – φορούσαν όλοι τζόκει. Φάνηκε ότι κάποιος έδωσε εντολή και δύο άτομα κινήθηκαν προς την πλευρά της τράπεζας.

»Η Marfin δεν μπορούσε να έχει ρολά ήταν νεοκλασικό το κτίριο οι άνθρωποι ήταν απροστάτευτοι. Έριξαν μέσα ένα ογκώδες αντικείμενο. Μόλις το είδα είπα: ‘Θα τους κάψουν σαν ποντίκια’. 

Σε δευτερόλεπτα έγινε μετά η επίθεση σε μας. Κάποιος έσπασε τη βιτρίνα με σφυρί […] Αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα της Marfin, αυτοί που επιτεθήκαν σε μας εμφανίστηκαν από το πεζοδρόμιο. 

Έριξαν δυο μολότοφ πήραμε αμέσως τους πυροσβεστήρες. Τότε εμφανίζεται και τέταρτο άτομο και απευθυνόμενος προς εμένα είπε θα σε κάψω».

Κανείς από τους μάρτυρες ωστόσο δεν αναγνώρισε με βεβαιότητα τους εμπρηστές στα πρόσωπα των δύο κατηγορούμενων, με την υπεράσπιση να καταγγέλλει ότι «η υπόθεση έχει στηθεί από την Ασφάλεια, που κοροϊδεύει τις οικογένειες των θυμάτων».

Epirusblog Gr
5 of 5
Δραματικές μαρτυρίες για την τραγωδία της Marfin
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 2319160511664529580
Σχόλια
item