Χίος: Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της ΒΙΑΛ

Χίος: Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της ΒΙΑΛ

Συμπλοκές μετά από διαμαρτυρία γυναίκας από τη Συρία -  Τραυματίσθηκε μία υπάλληλος - Εκρηκτική κατάσταση από τις καθυστερήσεις στη διαδικασία του ασύλου.

Επεισόδια με συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών ξέσπασαν το μεσημέρι  στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο. Η ένταση εκτονώθηκε με την επέμβαση των ΜΑΤ, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ηλεκτρισμένη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή διαμαρτυρία μιας γυναίκας από τη Συρία έξω από τους οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου - European Asylum Support Office.

Όπως μεταδίδουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Politischios.gr η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της Σύριας κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. 


Στη συνέχεια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ. Τα ΜΑΤ επενέβησαν  καταστέλλοντας τις αντιδράσεις και απεγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους. 

Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος μετέβη στη ΒΙ.ΑΛ. και ανέλαβε τη διαπραγμάτευση με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθειά της να διαφύγει μια εργαζόμενη από τη Χίο , δέχτηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με τη Σύρια να έχει μεταφερθεί στο "Σκυλίτσειο", επίσης τραυματισμένη.

Να σημειωθεί ότι, σε εγρήγορση βρίσκονταν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων ύστερα από όσα προηγήθηκαν σε Λέσβο και Σάμο. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής που ακόμη παραμένουν στον χώρο.

Στη Μόρια
Στο hot spot της Μόριας σήμερα, για μια ακόμα φορά, μπήκαν και «επιχείρησαν» προληπτικά άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Τέτοιες «προληπτικές» επιχειρήσεις γίνονται συνεχώς σε όλα τα hot spot και τους άλλους καταυλισμούς, όπου παραμένουν  μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας. 


Κι αυτό, γιατί θεωρείται από στελέχη των διωκτικών αρχών, ότι οι συνεχείς εξεγέρσεις των τελευταίων ημερών, όλες με αίτημα τη γρήγορη ολοκλήρωση διαδικασιών ασύλου, «μπορεί να λειτουργούν ως ντόμινο, με πιθανότητα πολύ δυσάρεστων προοπτικών».
 
epirusblog.gr
5 of 5
Χίος: Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της ΒΙΑΛ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6941808245066249550
item