Άρτα: H Βίκυ Βασιλάκη για τον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων Άρτα: H Βίκυ Βασιλάκη για τον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: H Βίκυ Βασιλάκη για τον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων

Άρτα: H Βίκυ Βασιλάκη για τον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων

Ποιο είναι το έργο της πρώτης διετίας;
Σκληρή κριτική προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, ασκεί η πρώην Αντιδήμαρχος επί θητείας Γ. Παπαλέξη, Βίκυ Βασιλάκη, με αφορμή τον απολογισμό του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη για τα δύο χρόνια θητείας του. 
«Ανύπαρκτο έργο, πλήρης εγκατάλειψη των βασικών δομών του Δήμου και οφειλές 2.000.000 ευρώ προς ιδιώτες, είναι κ. Δήμαρχε ο απολογισμός σας, της πρώτης διετίας...» επισημαίνει στην κριτική της η κ. Βασιλάκη, καταγράφοντας συγκεκριμένα ζητήματα στα οποία υπάρχουν υστερήσεις και παραλείψεις.
Στη δική της ανταπάντηση στον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων η κ. Βασιλάκη τονίζει και τα εξής:
-Βασικές δομές του Δήμου έπαψαν να λειτουργούν ή υπολειτουργούν ή έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος τους, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ΚΑΠΗ της Ανέζας, που με χίλιους κόπους το στήσαμε, το εξοπλίσαμε και το λειτουργήσαμε και επί των ημερών σας έκλεισε.
-Η δομή της Βίας κατά των Γυναικών, υπολειτουργεί επί των ημερών σας. Η κοινωνική λειτουργός μεταφέρθηκε στην πρόνοια, η νομικός στο δήμο Αρταίων, η κοινωνιολόγος με την παραίτησή της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν αντικαταστάθηκε, ενώ επιδοτείται από το ΕΣΠΑ.
-Έκλεισε ο Δημοτικός Παιδότοπος και το Αναψυκτήριο, για λόγους που αδυνατώ να αντιληφθώ. Ένας χώρος πανέμορφος, παρατημένος, λεηλατημένος από τους Ρωμά, σκουπιδότοπος.
-Η Κοινωνική Πρόνοια έπαψε κάθε παροχή βοήθειας προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, έπαψε να είναι το αποκούμπι των φτωχών και των ανήμπορων της περιοχής μας.
-Η δημοπράτηση του ΞΕΝΙΑ, ενώ ήταν σχεδόν έτοιμη, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν προχωρεί.
-Τα καταστήματα των Ψαροπλιών είναι έτοιμα για ενοικίαση, από τότε που αναλάβατε το Δήμο και παραμένουν, όπως τα παραλάβατε, με απώλειες για το Δήμο πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που κόβεται από τις καθαρίστριες των 300 ευρώ το μήνα, για να προσλάβετε μια ακόμη με 100 ευρώ το μήνα κι έτσι να κάνετε κοινωνικό έργο.
-Κοντά στα 2.000.000 ευρώ οι οφειλές του Δήμου προς εργολάβους και προμηθευτές, δεν καταβάλλονται από τις υπηρεσίες σας, για λάθη υπαλλήλων του Δήμου, που τους μετακινείται συνεχώς, παραμερίζοντας έτσι τους έμπειρους, με αποτέλεσμα, πολύχρονες καθυστερήσεις πληρωμών και κάποιες από αυτές να κινδυνεύουν και να χαθούν, πέραν και τις συνέπειες που συνοδεύουν αυτό το πρόβλημα, στην τοπική αγορά και οικονομία, όσον αφορά τη ρευστότητα κι όχι μόνον.
-Ο κ. Δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι κάθε χρόνο θα ρίχνατε 50 με 100 μέτρα άσφαλτο σε χωριά του κάμπου, για να λύσετε έτσι το πρόβλημα της πρόσβασης των τοπικών επιχειρήσεων και των δημοτών. Πέρασαν ήδη δύο χρόνια και δεν έγινε τίποτα, εκτός από κάποιες προσωπικές εξυπηρετήσεις.
-Τέλος η Κοινωνική Πρόνοια, είναι μια υπηρεσία που επί των δικών μας ημερών, κάλυπτε βασικές και σημαντικές καθημερινές ανάγκες συμπολιτών μας, επί των ημερών σας, επιεικώς είναι ανύπαρκτη. Το να λέτε ότι εσείς προσφέρετε κοινωνικό έργο, αλλά αθόρυβα, είναι κάτι που δεν στέκει σε καμιά πολιτική λογική. Έτσι προσπαθείτε να καλύψετε την ανυπαρξία σας;».
Πηγή: ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: H Βίκυ Βασιλάκη για τον απολογισμό του Δημάρχου Αρταίων
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2777162454375030409
Σχόλια
item