Ο Τσακαλώτος υπονόησε Grexit; Ο ίδιος το διαψεύδει

Ο Τσακαλώτος υπονόησε Grexit; Ο ίδιος το διαψεύδει
Διάψευση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπονόησε Grexit.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Eυκλείδης Τσακαλώτος, στη σημερινή συζήτηση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος και την απομείωσή του, υπονόησε ότι τίθεται θέμα για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει:
«Ο υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σ’ αυτή την Ευρωζώνη»».
Οπως σημειώνει «αυτό που θέτει, και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης –δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ». 
Καταλήγει δε το ΥΠΟΙΚ ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, άλλωστε, το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του».
Η επίμαχη φράση Τσακαλώτου
Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής τόνισε ότι υπάρχει και το ερώτημα «αν είναι συμβατή αυτή η Ευρωζώνη, ακόμη κι αν βοηθηθεί η Ελλάδα, με τα τόσο μεγάλα χρέη σε τόσες πολλές χώρες, μερικές χώρες να έχουν τόσο μεγάλο χρέος και μερικές να μην έχουν». 
Πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό αυτό» και δήλωσε ότι του κάνει εντύπωση που δεν είναι γνωστές οι απόψεις της αντιπολίτευσης για το ευρωπαϊκό χρέος.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τσακαλώτος υπονόησε Grexit; Ο ίδιος το διαψεύδει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8454591722272800103
item