Τουσκ προς Βρετανία: Ή «σκληρό Brexit» ή παραμονή στην Ε.Ε.

Τουσκ προς Βρετανία: Ή «σκληρό Brexit» ή παραμονή στην Ε.Ε. - Κεντρική Εικόνα
Στο Λονδίνο επαφίεται να κρίνει, με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πόσο το Brexit συμφέρει πραγματικά τη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι μπορεί τελικώς η Μεγάλη Βρετανία να αποφασίσει να μην εγκαταλείψει την Ε.Ε., όταν ανακαλύψει πόσο καταστροφικό θα ήταν για το Ηνωμένο Βασίλειο ένα «σκληρό Brexit».
«Είναι εντελώς ανούσιο να ελπίζει κανείς σε ένα 'μαλακό Brexit'», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες. «Πρόκειται για εντελώς θεωρητικά σχήματα. 
Κατά τη γνώμη μου, η μόνη εναλλακτική στο 'σκληρό Brexit' είναι το 'καθόλου Brexit'. Κι αυτό μολονότι σήμερα κανείς δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό», κατέληξε.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση για αποχώρηση της χώρας της από την Ε.Ε. είναι οριστική και δεν θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία, ούτε ενώπιον του λαού ούτε στο κοινοβούλιο.
Έχει δηλώσει επίσης ότι θα προχωρήσει σε επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, διαδικασία με την οποία αρχίζει η διαπραγμάτευση για αποχώρηση ενός κράτους - μέλους από την Ε.Ε., το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2017.
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019 η Μεγάλη Βρετανία θα βρίσκεται πλέον εκτός του μπλοκ των 28 χωρών.
epirusblog.gr
5 of 5
Τουσκ προς Βρετανία: Ή «σκληρό Brexit» ή παραμονή στην Ε.Ε.
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4839490283552819793
item