Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση σε τουριστικά θέρετρα Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση σε τουριστικά θέρετρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση σε τουριστικά θέρετρα

Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση σε τουριστικά θέρετρα

«Οι δύο βρίσκονταν σε απευθείας επαφή με ηγετικά στελέχη του ISIS», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, το ένα εκ των οποίων χαρακτηρίστηκε «ιδιαιτέρως ριζοσπαστικοποιημένο» ανακοίνωε η ισπανική αστυνομία, μετά από μεγάλη επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε διάφορες περιοχές τόσο της Ιβηρικής όσο και του Μαρόκου, με τη συμμετοχή και των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο ένας τζιχαντιστής εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή Αλτέα, η οποία αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των Βρετανών τουριστών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. 


Οι άλλοι τρεις εντοπίστηκαν στην περιοχή Θέουτα, η οποία βρίσκεται υπό την ισπανική «κηδεμονία» και στις περιοχές Τετουάν και Καστιγιέχος, στο Μαρόκο. Άπαντες είναι Μαροκινοί και θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Εκτός από την υποψία ότι ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, οι τέσσερις άνδρες στρατολογούσαν μαχητές, τους οποίους έστελναν στο Ιράκ και στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στα ένοπλα τμήαμτα του Ισλαμικού Κράτους.

«Η αστυνομία στην Ισπανία και στο Μαρόκο πραγματοποίησε έρευνα σε δύο κρυσφήγετα τρομοκρατών και προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, όλοι τους με καταγωγή από το Μαρόκο», δήλωσε ο εκρπόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών. 


Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν σε απευθείας επαφή με τους ηγέτες του ISIS και ετοίμαζαν τρομοκρατική ομάδα για επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση σε τουριστικά θέρετρα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8807343264661813850
Σχόλια
item