Μιλώντας για το θέατρο: «Γλυκό πουλί της νιότης» & «Το ψέμα»

Μιλώντας για το θέατρο: «Γλυκό πουλί της νιότης» & «Το ψέμα»
Η εκπομπή του Γιάννη Μπέζου, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 16:30, καταπιάνεται με δύο, τρόπον τινά, άκρα αντίθετα της θεατρικής πράξης. 
Από τη μία, φωτίζει μία πασίγνωστη αμερικανική τραγωδία, που ντεμπουτάρησε πριν από μισό και πλέον αιώνα και έχει γράψει ιστορία στην ελληνική σκηνή, και από την άλλη, παρουσιάζει μία γαλλική κωμωδία καταστάσεων, που γράφτηκε μόλις πέρυσι και παρασταίνεται πρώτη φορά στη χώρα μας.
Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής:
α) «Γλυκό πουλί της νιότης». 
Το εμβληματικό έργο του μεγάλου Αμερικανού, Τενεσί Ουίλιαμς, που εκθέτει την αγωνία του ανθρώπου για το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη συνεύρεση μιας ώριμης ντίβας του σινεμά κι ενός νεαρού ζιγκολό, ανεβαίνει στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και μουσική Ελένης Καραΐνδρου. 
Εκτός από τις δύο αυτές δημιουργούς, η εκπομπή φιλοξενεί επίσης, συνεντεύξεις με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Γιάννη Ποιμενίδη, τον Κοσμά Ζαχάρωφ και τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου. Και όπως πάντα, διανθίζεται με στιγμιότυπα από την πρόβα.
zaharof
β) «Το ψέμα». Αν δεις τυχαία στο δρόμο το σύζυγο μιας καλής σου φίλης να φιλιέται με μία άγνωστη, τι κάνεις, αλήθεια; 
Επιλέγεις το ψέμα, ή το ξεφούρνισμα, όταν φίλη και σύζυγος κάθονται στο σαλόνι σου; Αυτό είναι το μοτίβο της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του 37χρονου ανερχόμενου Γάλλου, Φλοριάν Ζελέρ, που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Μικρού Παλλάς. 
Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Θοδωρής Αθερίδης, καθώς και οι συμπρωταγωνιστές του, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη και Κωνσταντίνος Κάππας μιλούν στην εκπομπή, σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Μιλώντας για το θέατρο: «Γλυκό πουλί της νιότης» & «Το ψέμα»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 8521817202633752577
item