Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ - Πυρά για το «ενοίκιο» των Σωματείων που προπονούνται στο ΕΑΝΚΙ Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ - Πυρά για το «ενοίκιο» των Σωματείων που προπονούνται στο ΕΑΝΚΙ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ - Πυρά για το «ενοίκιο» των Σωματείων που προπονούνται στο ΕΑΝΚΙ

Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ - Πυρά για το «ενοίκιο» των Σωματείων που προπονούνται στο ΕΑΝΚΙ
Στην αντεπίθεση ο αντιπεριφερειάρχης, μετά τις δηλώσεις Συναδινού για τα χρήματα που πληρώνουν κάθε μήνα τα Σωματεία.

Την αποφασιστικότητα του να βάλει «φρένο» στο ενοίκιο που πληρώνουν σε μηνιαία βάση τα Σωματεία που προπονούνται στο Κλειστό του ΕΑΝΚΙ, εκδήλωσε για μια ακόμη φορά χθες ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας.

Ο κ. Καραμπίνας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, λίγες μόνο ώρες, μετά τις δηλώσεις Συναδινού για το ίδιο θέμα, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης είχε «αδειάσει», κατά κάποιον τρόπο την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, για το θέμα αυτό.

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε χθες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και με την ιδιότητα του Προέδρου του ΑΟΙ και με αφορμή την απάντηση του ΓΓΑ στο θέμα του ενοικίου που έχουν κληθεί να πληρώσουν τα σωματεία που προπονούνται στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ.

Η επισήμανση του κ. Συναδινού πως αφενός δεν υπάρχει κάποια «κοινή γραμμή» της ΓΓΑ προς τα αθλητικά κέντρα αρμοδιότητάς της για κάτι τέτοιο και αφετέρου πως εάν τα σωματεία δεν εισπράττουν συνδρομές από τους γονείς, η Επιτροπή θα μπορούσε ανταποδοτικά να μην εισπράττει κάποιο ενοίκιο, προκάλεσαν και την ικανοποίηση αλλά και την αντίδραση του κ. Καραμπίνα.

Σε δηλώσεις του επανέλαβε πως η Επιτροπή Διοίκησης κινήθηκε αυτοβούλως και μάλιστα όχι για να απαιτήσει, αλλά για να εκβιάσει τα σωματεία.

Στην επισήμανση των μελών της Επιτροπής Διοίκησης ότι πρόκειται για συμβολικό ποσό, ο κ. Καραμπίνας αντέτεινε ότι το ποσό που καλούνται να πληρώσουν σε ετήσια βάση σωματεία που διατηρούν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες κυμαίνεται από 500 έως 1000 ευρώ.

Ενδεικτικά χρησιμοποίησε το παράδειγμα της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΑΟΙ η οποία όπως είπε «εκδιώχθηκε» από το ΕΑΝΚΙ και τις ώρες προπόνησής της.

«Το ίδιο έγινε και στην έναρξη της νέας χρονιάς με την Επιτροπή να λέει εκβιαστικά ή πληρώνετε ή φεύγετε. 

Ο κ. Συναδινός τοποθετήθηκε σωστά και ουσιαστικά άδειασε την Επιτροπή», σημείωσε ο κ. Καραμπίνας, επιρρίπτοντας στη συνέχεια αντίστοιχες αιχμές και προς τον Δήμο Ιωαννιτών, για τη δική του στάση απέναντι στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών οι ομάδες που χρησιμοποιούν τα σχολικά γυμναστήρια καταβάλλουν μηνιαίο μίσθωμα. «Αντιθέτως σε άλλους δήμους, όπως στην Άρτα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο επιχορηγεί με χρήματα όλα τα Σωματεία για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους. 
Μόνο τα έξοδα της διαιτησίας για έναν εντός έδρας αγώνα είναι 200 ευρώ που βγαίνουν από τους παράγοντες – εθελοντές των σωματείων. Ο κ. Μπέγκας μας είπε ότι δε μπορεί να μας δώσει χρήματα. Ούτε κι εμείς όμως ζητήσαμε χρήματα από το δήμο. 
Μπορεί να διαθέσει όμως ένα λεωφορείο για τη μετακίνηση μιας ομάδας, μπορεί να διαθέσει αθλητικό υλικό, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. 
Δε γίνεται να πανηγυρίζουμε και να δίνουμε συγχαρητήρια για τα μετάλλια και τις διακρίσεις που φέρνουν οι αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων στην πόλη και ο Δήμος να μην δίνει το παραμικρό στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία», κατέληξε ο κ. Καραμπίνας.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ - Πυρά για το «ενοίκιο» των Σωματείων που προπονούνται στο ΕΑΝΚΙ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8144823129028447979
Σχόλια
item