Γιάννενα: Επιβράβευσε την προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσης Γιάννενα: Επιβράβευσε την προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιβράβευσε την προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσηςΤους αριστούχους μαθητές των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, βράβευσε η Eurobank την προηγούμενη εβδομάδα, σε εκδήλωση στα Γιάννενα.

Η βράβευσή τους έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που υλοποιήθηκε για 14η χρονιά και το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.


Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. 
Στο πλαίσιό του, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο αργυρός ολυμπιονίκης του Ρίο στο άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος βράβευσε και συνεχάρη όλους τους αριστούχους. 
Στην ομιλία του, ανέφερε ότι από τα μαθητικά του χρόνια έθετε υψηλούς στόχους και ήθελε να προοδεύσει. Στα δύσκολα χρόνια βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό και με όπλο την υπομονή, την επιμονή και το πάθος για διάκριση κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, εκπρόσωποι των Μητροπολιτών Ιωαννίνων, Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. 
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσης Γιάννης Λώλος, ο αντιδήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, η αντιδήμαρχος Κερκυραίων Μαρία Μουζακίτη, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας Κώστας Σέρβος, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. 
Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων χάρη στην Ηρώ Σιόντη, το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας για τον Στυλιανό Σακαρέλη, το 2ο Λύκειο Άρτας για την Κωνσταντίνα Κόκκινου, το 1ο Λύκειο Πρέβεζας για τον Ανδρέα Ψαρουδάκη, το 2ο Λύκειο Λευκάδας για την Ευτυχία Καταγή και το 4ο Λύκειο Κέρκυρας για τον Ιωάννη Παπά.
«Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. 
Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας», τόνισε, τέλος, η αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής τομέα δικτύου καταστημάτων Βορείου Ελλάδος Ντίνα Παπαποστόλου.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιβράβευσε την προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3347317059925592716
Σχόλια
item