Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού
Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διευθύντρια, Αγγ. Φωτεινού – Αρχίζει αύριο Πέμπτη η δίκη της υπόθεσης του θανάτου του Β. Γιακουμάκη.
Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το μείζον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και του μπούλινγκ στην εκπαίδευση, με αφορμή την έναρξη της δίκης της υπόθεσης του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ένα από τα πρόσωπα που έχουν πάρει δημόσια θέση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η δημοσιογράφος και σεναριογράφος Έλενα Ακρίτα, αναμένεται να βρεθεί μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν.

Η Ελενα Ακρίτα έχει δώσει κατάθεση στις Αρχές και θα είναι παρούσα και στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων αύριο Πέμπτη, όπως και δεκάδες άλλοι μάρτυρες.
Χθες η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού μίλησε στο Ioannina TV, για τον σχολικό εκφοβισμό, ξεκαθαρίζοντας κάποιες σημαντικές παραμέτρους: «Και στα δικά μας χρόνια και σε όλα τα χρόνια, υπήρχαν τσακωμοί, αντιδικίες και μικροπροβλήματα. 

Ο εκφοβισμός όμως είναι κάτι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να το συγχέουμε. Ο εκφοβισμός, είναι η σκόπιμη και συνεχής άσκηση βίας για την υπερίσχυση του δυνατότερου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο πέρασμα του χρόνου και μετά τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα του εκφοβισμού υπήρξε μεγαλύτερη ευαισθησία.

Η κα. Φωτεινού ξεκαθάρισε πως η βία της κοινωνίας πολλές φορές μπορεί να περάσει την πόρτα του σχολείου, ωστόσο τόνισε ότι η αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού  είναι προτεραιότητα για τους εκπαιδευτικούς που έχουν «ώτα και μάτια ανοικτά και αντιμετωπίζουν τα όποια ζητήματα με μεγαλύτερη προσοχή».

Επίσης, ανέφερε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα να υπάρξει ευρεία αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την σχολική κοινότητα αλλά και γενικά με την οικογένεια και συνολικά με όλη την κοινωνία.

anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3261584003440994280
item