Γιάννενα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη Γιάννενα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη

Γιάννενα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη
Kαθώς ολοκληρώθηκε και ημερολογιακά η φετινή τουριστική περίοδος στα Γιάννενα, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Μαβίλη στο Μόλο, ενός χώρου που τα τελευταία δύο χρόνια ξαναζεί μεγάλες δόξες από άποψη επισκεπτών!
Το τμήμα της Πλατείας που απελευθερώθηκε από τα ξύλινα στέγαστρα περιφράχθηκε και ήδη άρχισε να ανασκάπτεται το υπάρχον δάπεδο, το οποίο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και θα αντικατασταθεί ολοκληρωτικά.
Η κατάλληλη ώρα
Στα μέσα του φθινοπώρου λοιπόν ξεκινάει η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη και ο χρόνος που επιλέχθηκε για να γίνει αυτό δεν είναι τυχαίος. Είμαστε πια στην εποχή που οι καφετέριες και τα υπόλοιπα καταστήματα κατά μήκος της μαζεύουν τα τραπεζάκια τους από το χώρο της Πλατείας, αφού ο καιρός δεν επιτρέπει στους Γιαννιώτες και τους τουρίστες να καθίσουν έξω. 
Έτσι, οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στους επαγγελματίες της, οι οποίοι εξάλλου γνώρισαν μία ανθηρή θερινή σεζόν φέτος.
Τι ακριβώς θα γίνει
Καταρχήν, επειδή οι φθορές στους κυβόλιθους του δαπέδου της Πλατείας Μαβίλη είναι πολλές, θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί όλο το πλακόστρωτο, συνολικού εμβαδού σχεδόν τριών στρεμμάτων! 
Από τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προβλέπεται η γενική εκσκαφή της Πλατείας, η κατασκευή νέων φρεατίων και η πλακόστρωσή της εκ νέου με βοτσαλόπλακες.
Όσον αφορά στον φωτισμό της που σήμερα είναι ελλιπής, πρόκειται να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα LED, ύψους που θα φτάνει έως και τα επτά μέτρα. Παράλληλα, προβλέπονται παρεμβάσεις στο πράσινο της Πλατείας με περιποίηση των υπάρχοντων δέντρων και θάμνων και με εμπλουτισμό τους μέσω της φύτευσης νέων.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160.000 ευρώ μετά την έκπτωση που έδωσε η εταιρία «Γενική Κατασκευαστική ΑΤΕΒΕ» που είναι ανάδοχος. 
Ποσό το οποίο θα διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 350.000 ευρώ.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9044269646798125764
Σχόλια
item