Πρέβεζα: Με έξοδα ιδιωτών η «Άκτια Γοργόνα» στο λιμάνι της Πρέβεζας Πρέβεζα: Με έξοδα ιδιωτών η «Άκτια Γοργόνα» στο λιμάνι της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με έξοδα ιδιωτών η «Άκτια Γοργόνα» στο λιμάνι της Πρέβεζας


Πρέβεζα: Με έξοδα ιδιωτών η «Άκτια Γοργόνα» στο λιμάνι της Πρέβεζας

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας να εγκρίνει την δημιουργία και τοποθέτηση γλυπτού το οποίο θα παριστάνει την «ΑΚΤΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ» στο λιμάνι της πόλης, κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2016. 

Η πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. εισηγήθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας για την δημιουργία του γλυπτού, ο οποίος τόνισε ότι η κατασκευή θα γίνει με ιδία δαπάνη. 

Ο ίδιος μάλιστα που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ανέφερε: Η ιδέα προέκυψε από το ταλέντο του γνωστού αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, ανασκαφέα της αρχαίας Μεσσήνης, να ζωγραφίζει γοργόνες, με διαφορετικές μορφές και στάσεις. 

Τον Ιούνιο του 2014, επισκέφθηκε την πόλη μας και τότε δημιουργήθηκε η ιδέα να τοποθετηθεί μια γοργόνα, η «ΑΚΤΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ», σαν ένα ακρόπρωρο με γυναικεία μορφή στο ιστορικό λιμάνι της πόλης μας. 

Η κατασκευή της θα γίνει με δαπάνες μας και καμία επιβάρυνση δεν θα έχει ο Δήμος ή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 

Όπως αποφασίστηκε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις που απαιτούνται για την τοποθέτηση του γλυπτού. 

pamepreveza.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με έξοδα ιδιωτών η «Άκτια Γοργόνα» στο λιμάνι της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 1795286252646470330
Σχόλια
item