Οι νέοι κανόνες του φλερτ που οι γυναίκες θέλουν να ξέρεις

Οι νέοι κανόνες του φλερτ που οι γυναίκες θέλουν να ξέρεις

Δεν χρειάζεται να στο πούμε εμείς. Το ξέρεις ήδη από την εμπειρία σου. Το φλερτ είναι δύσκολη υπόθεση. Και οι γυναίκες ακόμη...περισσότερο. Όσο καλά προετοιμασμένος κι αν είσαι για να τις προσεγγίσεις, όλο και σε κάποιο φάουλ θα υποπέσεις κατά τη διάρκεια της γνωριμίας σου μαζί τους και πάει πέταξε το πουλάκι.

Μην ταλαιπωρείς άλλο το κεφάλι σου με το γιατί καμία δεν ανταποκρίνεται στο «πέσιμό» σου. Υπάρχει λύση. Κι αυτή βρίσκεται στους οκτώ κανόνες του σωστού φλερτ. Στα dos και don'ts που κάθε γυναίκα θα ευχόταν να γνώριζες, προτού της «ριχτείς». Ενημερώσου και λάβε τα μέτρα σου. Γιατί την επόμενη φορά σε θέλουμε, εκτός από μάχιμο, θριαμβευτή.

Μην της την «πέφτεις» στο δρόμο
Θα σε απογοητεύσουμε, αλλά σε καμία γυναίκα δεν αρέσει το «καμάκι» σε δημόσιο χώρο. Κι όταν λέμε σε δημόσιο χώρο, εννοούμε στο ταξί, στο βαγόνι του μετρό, στο λεωφορείο, κατά τη διάρκεια δηλαδή της μετακίνησης για τη δουλειά της. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι να προλάβει να φτάσει στην ώρα της στο γραφείο ή σε ένα επαγγελματικό meeting. Οπότε εσύ που την φλερτάρεις, περισσότερο την ενοχλείς και την αγχώνεις, παρά την κάνεις να αισθανθεί όμορφα και χαλαρά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιμείνεις κλασικά, στα μέρη που παραδοσιακά «σηκώνουν» το φλερτ. Ξέρεις εσύ. Μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, Tinder.

Άσε στην άκρη τις ειρωνείες και τα παιχνίδια μυαλού
«Ωραίο φόρεμα! Είδα να το φοράνε κι άλλες δύο γυναίκες, εκτός από σένα», της λες όλο υπερηφάνεια με ειρωνικό, αλλά και παιχνιδιάρικο ύφος για να της τραβήξεις την προσοχή και να την ξαφνιάσεις. Αν νομίζεις ότι με αυτή την στρατηγική θα ενισχύεις τη γοητεία σου στα μάτια της, θα παίξεις με το μυαλό της και θα την κατακτήσεις, σίγουρα δεν έχεις ιδέα ούτε από φλερτ, αλλά δυστυχώς ούτε από γυναίκες.

Άσε στην άκρη τα ειρωνικά και υπαινικτικά σχόλια, που θα την κάνουν να σου δείξει την πόρτα της εξόδου και εκφράσου με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Οι καθαρές, ντόμπρες κουβέντες χαίρουν πάντα εκτίμησης από το αντίθετο φύλο κι αυτό μην το ξεχνάς.

Όπως επίσης και τα κοπλιμέντα για το καυτό κορμί της
Ατάκες του στυλ «Έχεις πολύ καυτό κορμί», «Το ντεκολτέ σου με ζαλίζει» και «Είσαι πολύ σέξι, το ξέρεις;» είναι ό,τι πιο παρωχημένο θα μπορούσες να της πεις. Ξέχνα τες! Κάνε delete και προτίμησε να εστιάσεις στη γενικότερη γοητευτική εικόνα της. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά ένα απλό κομπλιμέντο τύπου «Είσαι πολύ όμορφη απόψε» θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Μην γίνεσαι πιεστικός
Ο επιμένων μπορεί να νικά οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι στο φλερτ. Όταν μια γυναίκα σου εκφράζει τη δυσφορία της, τόσο με τα λόγια της, όσο και με τις γκριμάτσες και τη στάση του σώματός της, όσο και να επιμένεις να την κορτάρεις και να την πιέζεις να σου δώσει το τηλέφωνό της, δεν θα καταφέρεις τίποτα άλλο από το να της χαλάσεις το βράδυ. Α, και να καταλήξεις με ένα ψεύτικο αριθμό τηλεφώνου για σουβενίρ.

Πάρε τα χαμπάρια σου. Αποχώρησε προτού τα κάνεις θάλασσα και μην ξεχνάς τα λόγια του παππού σου: «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια παιδάκι μου».

Μίλα της σαν να είναι άνθρωπος (που είναι αν και το ξεχνάς)
Το λάθος που κάνεις όταν φλερτάρεις μια γυναίκα είναι ότι την αντιμετωπίζεις λες και δεν είναι άνθρωπος, όπως εσύ, αλλά ως ένα εξωγήινο πλάσμα με αλλόκοτη συμπεριφορά, που απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση για να το εξημερώσεις. Κι όμως τα πράγματα, είναι πολύ πιο απλά. Καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να εξημερωθεί. Εκείνο που έχει ανάγκη είναι αυτό ακριβώς που έχεις κι εσύ. Να επικοινωνήσει με έναν άνθρωπο που θα την ακούσει, που θα ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντά της και θα την εκτιμήσει τόσο για την εξωτερική της εμφάνιση, όσο και για την προσωπικότητά της.

Αντί λοιπόν να προσπαθείς να την προσεγγίσεις με ατάκες βγαλμένες από τις ταινίες του Στάθη Ψάλτη, κάνε focus σε ερωτήσεις που να περιστρέφονται γύρω από τη ζωή της, την καθημερινότητά της, τη δουλειά της και τα χόμπι της. Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά.

Ένα απλό «Γεια» αρκεί
Ειλικρινά, δεν βαρέθηκες κάθε φορά που πρόκειται να μιλήσεις σε μια γυναίκα να επιστρατεύεις ατάκες για τον καιρό, τύπου «Ωραίος ήλιος σήμερα δεν βρίσκεις;»; Όχι, δεν βρίσκει. Κι ούτε εσύ θα βρεις ανταπόκριση αν συνεχίσεις με αυτό το τροπάρι. Εκτός κι αν είσαι ο Joey από τα «Φιλαράκια».

Προτίμησε να κάνεις την πρώτη επαφή μαζί της, καλημερίζοντας ή καλησπερίζοντάς την και κέρασέ την τον καφέ ή το ρόφημα της προτίμησής της, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μια καφετέρια. Στο είπαμε και προηγουμένως, τόσο απλά, αλλά δεν μας πίστεψες.

Διατήρησε ζωντανό το ενδιαφέρον της συζήτησης
Πώς θα το καταφέρεις αυτό και μάλιστα όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο; Δεν χρειάζεται να προβείς σε μακροσκελής και συνεχείς συζητήσεις. Αυτές θα τις κάνεις στο πρώτο ραντεβού, αν όλα πάνε κατ' ευχήν. Επιστράτευσε το χιούμορ σου, την καλή σου διάθεση και το χαμόγελό σου και μίλησε της πρώτα για σένα κι έπειτα παρότρυνέ την να σου μιλήσει για εκείνην. Ένα χαμόγελο και ένα έξυπνο, πνευματώδες ανέκδοτο ή αστείο είναι αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της για περαιτέρω συζήτηση και γνωριμία μαζί σου.

Ξεκαθάρισε εξαρχής τις προθέσεις σου
Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να είσαι ειλικρινής, όταν το μόνο που σε ενδιαφέρει για την κοπέλα που έχεις απέναντί σου είναι ένα one night stand μαζί της κι αυτό ήταν όλο. Αν της αποκαλύψεις τα χαρτιά σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα τη χάσεις. Όμως, σκέψου πόσο ανήθικο από μέρους σου είναι να της δώσεις λάθος εντυπώσεις για τις προθέσεις σου. Ξεκαθάρισε λοιπόν τη θέση σου κι αν δεν την βρίσκουν σύμφωνη τα θέλω σου, αποχώρησε και προσανατολίσου στο να βρεις κάποια που έχει τις ίδιες ανάγκες με εσένα.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν την βλέπεις για κάτι περισσότερο, μην διστάσεις να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού. Αν δεχθεί, πρότεινέ της να πάτε, όχι όπου εκείνη θέλει, αλλά σε ένα μέρος που θα το επιλέξεις εσύ και εκείνη δεν θα έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά. Πάρε την πρωτοβουλία και γοήτευσέ την.

Και κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Βασικοί κανόνες για να φλερτάρεις με επιτυχία finito. Από εμάς καλή τύχη και να θυμάσαι το εξής απλό: προσέγγισέ την με σεβασμό και ευγένεια, αναγνώρισε τυχόν σημάδια απόρριψης, κίνησέ της το ενδιαφέρον με τον σωστό τρόπο και δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Μόνο να κερδίσεις.

Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Οι νέοι κανόνες του φλερτ που οι γυναίκες θέλουν να ξέρεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6427250551267857638
item