Ο Τσαβούσογλου μαζεύει τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης Ο Τσαβούσογλου μαζεύει τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τσαβούσογλου μαζεύει τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Τσαβούσογλου μαζεύει τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης
Ερώτηση προς τον Τούρκο ΥΠΕΞ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απηύθυνε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Mε την ερώτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτούσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, αν η Τουρκία είναι πρόθυμη να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες συμφωνίες.
«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν, με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάννης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. 
Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον κ. Τσαβούσογλου.
Από την πλευρά του ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε πως «όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι. Αυτό το γεγονός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες, ή πόσο δικαιολογημένες. 
Ο πρόεδρος Ερντογάν, σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Τσαβούσογλου μαζεύει τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8829838663358103038
Σχόλια
item