Γιάννενα: «Ναυάγησε» η προσπάθεια για νέο κτίριο

Γιάννενα: «Ναυάγησε» η προσπάθεια για νέο κτίριο

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ να βρει κτίριο για τη στέγαση βρεφών και νηπίων των τριών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που «πληγώθηκαν» από τους σεισμούς και εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί.

Η σκέψη για μίσθωση κτιρίου «ναυάγησε», καθώς είτε δεν υπάρχουν κτίρια με τις κατάλληλες προδιαγραφές, είτε τα μισθώματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες, είναι απαγορευτικά για τις δυνατότητες του ΟΚΠΑΠΑ. «Για το ένα και μοναδικό κτίριο που βρέθηκε στη λεωφόρο Γράμμου, μας ζητήθηκε ενοίκιο 4.000 ευρώ τον μήνα. 

Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν για να τα δώσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης, ο οποίος εστιάζει τις προσπάθειές του στο να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν οι παρεμβάσεις επιδιόρθωσης και να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους, που φιλοξενούνται πλέον σε άλλους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών του 3ου παιδικού σταθμού στους Αγίους Αποστόλους, που έχουν μετεγκατασταθεί στον παιδικό σταθμό του Περάματος, με τον κ. Τσουμάνη να επισημαίνει πως δεν υπήρχε άλλη λύση, καθώς στους παιδικούς σταθμούς που είναι σε κοντινή απόσταση «δεν πέφτει καρφίτσα». 
Παράλληλα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, δεν υπάρχει και η δυνατότητα για μεταφορά των παιδιών, καθώς είναι μια δαπάνη που δεν εγκρίνεται από τον Επίτροπο.
Τα παιδιά του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού στα Λακκώματα έχουν μεταφερθεί στον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό, ενώ αυτά του 7ου παιδικού σταθμού στο Άλσος μοιράστηκαν στον 2ο παιδικό και στον 4ο βρεφονηπιακό.
«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή», τόνισε ο κ. Τσουμάνης, εκφράζοντας την ελπίδα πως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει ο 1ος βρεφονηπιακός σταθμός στα Λακκώματα, οι ζημιές στον οποίο ήταν περιορισμένες.
Αντίθετα, σημαντικών παρεμβάσεων χρήζουν ο 3ος παιδικός σταθμός και ο 7οςπαιδικός σταθμός, με τις εργασίες στον πρώτο να έχει αναλάβει η Μητρόπολη, στην οποία ανήκει το κτίριο, και να αναμένεται να ξεκινήσουν από μέρα σε μέρα. 
Σε ό,τι αφορά τον 7ο παιδικό στο Άλσος, ο ΟΚΠΑΠΑ περιμένει να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και να υπάρξει μία μελέτη, ώστε να δρομολογηθούν οι επισκευές. Όπως όλα δείχνουν, ο παιδικός του Άλσους θα χρειαστεί να μείνει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα.
agon.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ναυάγησε» η προσπάθεια για νέο κτίριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6897624583072316305
item