Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν το θάνατο του «υπουργού προπαγάνδας» Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν το θάνατο του «υπουργού προπαγάνδας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν το θάνατο του «υπουργού προπαγάνδας»Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν το θάνατο του «υπουργού προπαγάνδας»

Το Ισλαμικό Κράτος απέτισε φόρο τιμής στον Ουάιλ Άντιλ Χάσαν Σαλμάν αλ Φαγιάντ, γνωστό και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Φουργκάν.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του επικεφαλής της προπαγάνδας της οργάνωσης, τον οποίο το Πεντάγωνο είχε αναφέρει ότι μια αεροπορική επιδρομή του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων είχε σκοτώσει τον περασμένο μήνα κοντά στην Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Συρία.

Μια ανακοίνωση του ΙΚ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απέτισε φόρο τιμής στον Ουάιλ Άντιλ Χάσαν Σαλμάν αλ Φαγιάντ, γνωστό και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Φουργκάν.

Η ανακοίνωση αναφερόταν στον Φαγιάντ με το ψευδώνυμο του. Δεν τόνιζε πότε, που ή πως σκοτώθηκε.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως μια αεροπορική επιδρομή του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σκότωσε τον αλ Φαγιάντ, επισημαίνοντας ότι ήταν ο "υπουργός προπαγάνδας" της οργάνωσης και ένα εξέχον μέλος του Συμβουλίου Σούρα, είτε της ηγετικής ομάδας του ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν το θάνατο του «υπουργού προπαγάνδας»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2399954196724525691
Σχόλια
item