Θεσπρωτία: Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά, ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη... Θεσπρωτία: Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά, ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά, ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη...


Θεσπρωτία: Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά, ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη...
Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά και ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη. 

Η εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς, η παλαιότερη στην Ήπειρο και από τις μεγαλύτερες, δεν είναι μόνο εμπορικό και οικονομικό γεγονός, αλλά και κοινωνικό και πολιτιστικό. 

Είναι εμπορικό γεγονός, γιατί μικροπωλητές πωλούν τα προϊόντα τους. 

Ο τζίρος μπορεί να μην κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με παλαιότερες
εποχές, ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαταφρόνητος, μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης. 

Είναι οικονομικό γεγονός, γιατί δημιουργείται όφελος για την κωμόπολη. Είναι κοινωνικό γεγονός, γιατί αποτελεί αφορμή επικοινωνίας των ανθρώπων, που ψωνίζουν παρέες παρέες ή κάθονται σε χώρους εστίασης ή συναντώνται έπειτα από πολύ καιρό. 

Είναι πολιτιστικό γεγονός, γιατί έρχονται στο προσκήνιο στιγμές από το παρελθόν, όταν οι άνθρωποι, μαζί με την παρουσία τους στο παζάρι, μετέφεραν και τα ήθη τους, τα έθιμά τους και τις παραδόσεις τους. 

Αναμένεται και φέτος να περάσουν από εκεί χιλιάδες άτομα όχι μόνο από τη Θεσπρωτία, αλλά και από την υπόλοιπη Ήπειρο. 

Αξιωσημείωτο είναι ότι σχολεία της περιοχής, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οργανώνουν εκδρομές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην εμποροπανήγυρη. 

Να επισημανθεί ότι η κίνηση δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, αλλά εξαπλώνεται σ΄ ολόκληρη την κωμόπολη, όπου για λίγες ημέρες επικρατεί μια πανηγυρική ατμόσφαιρα. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ξεκίνησε ο "λάμποβος" στην Παραμυθιά, ζωντάνεψε η ακριτική κωμόπολη...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4586238443126586816
Σχόλια
item