Ερωτήματα για την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριουχούς Ερωτήματα για την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριουχούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ερωτήματα για την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριουχούς

Ερωτήματα για την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριουχούς

Έντονες επιφυλάξεις και ερωτήματα για την σκοπιμότητα της έρευνας του Πολυτεχνείου για το λαθρεμπόριο καυσίμων εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Η έρευνα δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΕΜΠ με το Συνδέσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ καλεί το Εργαστήριο καυσίμων του ΕΜΠ και τον ΣΕΕΠΕ να δώσουν αναλυτικά στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας και να τα διαβιβάσουν στον Εισαγγελέα για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν.

«Οι εκτιμήσεις πρ. Πρωθυπουργού και άλλων κατά καιρούς Κυβερνητικών παραγόντων προσδιορίζουν την απώλεια την δημοσίων εσόδων σε 1 δισ. ετησίως, οι εκτιμήσεις του ΣΕΕΠΕ βάσει ποίων δεδομένων περιορίζονται στα 250-300 εκατ. ευρώ;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

«Ποιο χρονικό διάστημα διεξήχθη η έρευνα του Ε.Μ.Π; Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του Ε.Μ.Π, η έγινε κατά παραγγελία με ανάληψη των εξόδων από τον ΣΕΕΠΕ; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η γεωγραφική περιοχή και τα πρατήρια;» ρωτά ακόμη η ΠΟΠΕΚ.

«Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι αποδέκτης όλων των στοιχείων του εγκατεστημένου μόνον στα πρατήρια, συστήματος εισροών-εκροών, έχει σχετικά στοιχεία παραβατικότητας σε ανάλογο ποσοστό με την διεξαχθείσα έρευνα, και πώς τα αντιμετωπίζει;» είναι ακόμη ερώτημα που θέτουν οι πρατηριούχοι. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Ερωτήματα για την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους πρατηριουχούς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3273471156854168047
Σχόλια
item