Νέα εμπλοκή λίγο πριν αρχίσει η τρίτη διάσκεψη για τις άδειες Νέα εμπλοκή λίγο πριν αρχίσει η τρίτη διάσκεψη για τις άδειες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα εμπλοκή λίγο πριν αρχίσει η τρίτη διάσκεψη για τις άδειες

Νέα εμπλοκή λίγο πριν αρχίσει η τρίτη διάσκεψη για τις άδειες

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες και η επικείμενη συνεδρίαση, τρίτη κατά σειρά, του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο αρχικώς τις προσφυγές των καναλιών και αν αυτές γίνουν δεκτές τη συνταγματικότητα η μη του νόμου Παππά. 

Τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις και «περίεργα» δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο δημιουργείται κλίμα συνεχών αναβολών γεγονός που μόνο την ουσία της υπόθεσης δεν ευνοεί.    

Η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ ήταν προγραμματισμένη, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, για σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν θα διεξαχθεί μετά την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά ανωτάτου δικαστικού, του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά την ασθένεια άλλου μέλους του δικαστηρίου το οποίο έπαθε έμφραγμα. 

Με δεδομένο ότι έχουν οριστεί μόνο δύο μόνον αναπληρωτές για την συγκεκριμένη Ολομέλεια υπάρχει έντοντος προβληματισμός καθώς είναι ανοικτό πλέον το ενδεχόμενο να ματαιωθεί οριστικά και η υπόθεση θα πρέπει να δικαστεί από την αρχή. Οι προσφυγές δηλαδή θα πρέπει εκ νέου να εκδικαστούν στην Ολομέλεια με άλλη σύνθεση. 

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή διάσκεψη, αν τελικώς πραγματοποιηθεί, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, οι δημοσιεύσεις διαταγμάτων που αφορούν σε διορισμούς στο ΣτΕ δοκίμων, εισηγητών κ.λπ. θα "παγώσουν" έως ότου αποσαφηνιστεί η υπόθεση με τους εκβιασμούς μελών του.

Το θέμα εμπλέκεται και με την αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή της διάσκεψης των προέδρων προκειμένου να επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της στελέχωσης του ΕΣΡ. Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτση έχει αφήσει ανοιχτό το θέμα των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν το όργανο κάνοντας λόγο  «για μια διαφορετική πρόταση».

Ωστόσο πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι η συναίνεση της Συγγρού περνά μόνο μέσα από την κατάργηση του νόμου Παππά. 

Την ίδια ώρα και παρά την κίνηση του υπουργού Επικρατείας να πάρει πίσω την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια μετά από σχετική παρέμβαση του κ. Βουτσή προκειμένου να μη διαταραχθεί η αυριανή διάσκεψη των Προέδρων, κυβερνητική κύκλοι αλλά και κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης σημειώνουν ότι η τροπολογία θα επανέλθει άμεσα, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης. 

Κι αυτό διότι «δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν εκατομμύρια για τις νέες άδειες και κάποια κανάλια να συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια».

Σε αυτήν την περίπτωση το «μαύρο» μπορεί να «πέσει» άμεσα (όχι πάντως πριν την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ) με την ανακοίνωση των προσωρινών υπερθεματιστών από τη ΓΓΕΕ και πριν βγουν στον τηλεοπτικό αέρα τα δύο νέα κανάλια αφού οι δύο εκ των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών (ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ) είναι σε πλήρη λειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι αυτή τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι δύο νέοι υπερθεματιστές να συνεργαστούν με τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια (Alpha, Star) ώστε το «μαύρο» να πέσει μόνο στο σήμα και στο λογότυπο και όχι στους περίπου 1500 και πλέον εργαζόμενους .
Epirusblog Gr
5 of 5
Νέα εμπλοκή λίγο πριν αρχίσει η τρίτη διάσκεψη για τις άδειες
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8456863969349492417
Σχόλια
item