Γιάννενα: Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Γιάννενα: Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στη σύμπτυξη των τμημάτων της Α ΄Λυκείου του 1ου  ΓΕΛ. 

Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και την ομαλή, μέχρι σήμερα, λειτουργία του σχολείου, η ΔΔΕ έρχεται να αναστατώσει μαθητές και καθηγητές με μια απόφαση που μοιάζει προειλημμένη, καθώς έχει ήδη προετοιμασθεί από τον Ιούνιο με μια ανισόμετρη χωροταξική κατανομή που ενίσχυσε κάποια σχολεία και...αποδυνάμωσε κάποια άλλα, γεγονός που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και έριδες μεταξύ των σχολείων.  

Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ προς τη Διοίκηση, με την έναρξη του σχολικού έτους, υπήρξαν δεσμεύσεις τόσο από το Δ/ντή Εκπαίδευσης , όσο και από την Περιφερειακή Διευθύντρια ότι δε θα μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων σε κανένα σχολείο της πόλης και οποιαδήποτε μείωση των μαθητών θα μετατραπεί σε αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. 

Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις μάλιστα δόθηκαν από το Δ/ντή Εκπαίδευσης και στο Σύλλογο καθηγητών του 1ου ΓΕΛ κατά την ημέρα του αγιασμού. Φαίνεται όμως ότι οι δεσμεύσεις δόθηκαν για προλάβουν τυχόν αντιδράσεις και όχι για να τηρηθούν , μιας και εδώ και λίγες ημέρες δόθηκε διαταγή να συμπτυχτούν τα τμήματα της Α΄ Λυκείου. 

Στις επανηλειμμένες διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ, των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, του Συλλόγου των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ, των μαθητών και των γονέων ο Δ/ντής Εκπαίδευσης παρέμεινε ανυποχώρητος, ενώ η Περιφερειακή Διευθύντρια από τη μια δήλωνε αναρμόδια και από την άλλη υποστήριζε ότι το μόνο που θα υπέγραφε ήταν η μείωση των τμημάτων. 

Παρά την παραδοχή ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Διοίκησης στην κατανομή των μαθητών αρνήθηκαν και οι δύο να τα διορθώσουν επιτρέποντας τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών . 

Η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι τυχαίες, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια αποδυνάμωσης κάποιων σχολείων ώστε εύκολα να επιτευχθεί η πολυπόθητη συνένωσή τους. 

Όσο άλλωστε διαδραματίζονταν όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας οι τελικές προτάσεις Λιάκου για το Νέο Λύκειο, προτάσεις που όπως ο ίδιος δήλωσε θα κατατεθούν στη Βουλή. 

Σε αυτές λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα : «το Νέο Λύκειο δημιουργεί τη δυνατότητα ανά 3 Λύκεια, να δηµιουργούνται 2» . Είναι ,επομένως, φανερός ο στόχος όσο κι αν δε θέλουν να τον παραδεχτούν δημόσια.

epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2069896678686971246
item