Άρτα: ΤΡΙΓΩΝΟ - Η συνοικία που... φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη... Άρτα: ΤΡΙΓΩΝΟ - Η συνοικία που... φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΤΡΙΓΩΝΟ - Η συνοικία που... φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη...

Άρτα: ΤΡΙΓΩΝΟ - Η συνοικία που... φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη...
Οι εικόνες, παρουσιάζουν έναν σκουπιδότοπο στο κέντρο της πόλης, που υφίσταται για να δοξάζει την αδιαφορία, αλλά και την κοινωνική... συνείδηση! 
Τρίγωνο. Η σύγχρονη συνοικία της Άρτας, η οποία ως νέα θα μπορούσε να είχε αποφύγει τις παθογένειες άλλων παλιών συνοικιών της Άρτας και ν' αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και το σημείο αναφοράς, ως προς κάτι το καλό. 
Μάλιστα υπάρχουν εκεί και δημόσια κτίρια, το Διοικητήριο του ΤΕΙ, το Μουσείο της Άρτας και η Φοιτητική Εστία, τα οποία για τους γνωστούς λόγους, δίνουν ένα επί πλέον κύρος στην συνοικία. 
Σ' αυτή αν προστεθεί και ο παράλληλος με το Άραχθο δρόμος, το πάζλ, δένει με καταπληκτικό τρόπο. Ένα υπέροχο κομμάτι της πόλης, που οι κάτοικοι το έχουν αξιοποιήσει και για ωραίες στιγμές, όπως είναι ο περίπατος, στον προαναφερόμενο δρόμο.
Όλα έτσι θα ήταν, αν δεν υπήρχε αυτή η φοβερή κατηγορία των ασυνείδητων πολιτών, που μπορεί όλα να τα καταστρέφει, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν!  Θα ήταν έτσι και αν υπήρχε μια δραστήρια δημοτική αρχή, η οποία και θα τους είχε εντοπίσει και θα τους είχε στείλει εκεί που τους αξίζει...
Ακριβώς όμως επειδή υπάρχουν όλα αυτά, προκύπτουν και οι εικόνες ντροπής, στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Γ". Ένας σκουπιδότοπος, στο κέντρο της λειτουργούσης πόλης! Ανάμεσα στο Μουσείο και την Φοιτητική Εστία, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μένουν παιδιά, τα οποία πρέπει να είναι προστατευμένα και απ' τους κινδύνους για την δημόσια υγεία. 
Ας μην λησμονούμε, πως την Φοιτητική Εστία, την επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς των σπουδαστών, από άλλες πόλεις και βλέπουν την κατάντια, της πόλης που ήθελε να γίνει και τουριστικός προορισμός. 
Και το σημαντικότερο... Αν ο επισκέπτης της πόλης, δεν πάει στο Μουσείο, που θα πάει; Εκεί που θα δει όλες αυτές οι εικόνες, για να αναρωτηθούν και οι κάθε λογής επισκέπτες, πως αυτή η πόλη, έχει το θράσος και δηλώνει πως επιθυμεί να γίνει τουριστικός προορισμός!
Για να έρθει η οργή... Όπως προαναφέρουμε τον δρόμο μπροστά στον σκουπιδότοπο, επιλέγουν οι αρτινοί, να κάνουν, όλες τις ώρες της ημέρας τον περίπατό τους, πολλοί εξ αυτών και για θεραπευτικούς λόγους... Αντικρίζουν τις εικόνες που βλέπετε και απορούν, διαμαρτυρόμενοι, σε τι πόλη ζουν! 
Δικαίως, γιατί εκτός των πολλών σκουπιδιών, η συγκεκριμένη συνοικία, που φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη, φορτώθηκε και με τα αποτελέσματα της διαστροφής των φιλόζωων και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που πάει να γίνει μάστιγα!
Ο δρόμος στο τρίγωνο, είναι γεμάτος αδέσποτα σκυλιά, τα οποία με το βλέπουν περιπατητή, ορμάνε σαν λυσσασμένα! 
Πόσα και πόσα περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκυλιών, σε ανυποψίαστους περιπατητές, δεν έχουν αναφερθεί... Όμως υπάρχει η απάντηση, από κάτι περίεργους τύπους και διεστραμμένες κυρίες, που λένε πως πρέπει να αδέσποτα να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, που είναι οι δρόμοι και να είναι πάντα νηστικά, ώστε να είναι έτοιμα και για την πιό περίεργη επίθεση, προς πάσα κατεύθυνση. Ο πολιτισμός της διαστροφής!
Στην ουσία του πράγματος, το συμπέρασμα, που είναι και η αποστολή, η αφορμή κι αιτία, για τις οποίες γίνεται το ρεπορτάζ. Βεβαίως και έχει άπειρες ευθύνες η δημοτική αρχή, που δεν είναι δυνατόν, να μην έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη του σκουπιδότοπου ή καλύτερα των σκουπιδότοπων και κάποιοι δεν το θεώρησαν σοβαρό θέμα, για να τοιυς αφήσουν να υπάρχουν.
ΟΜΩΣ... Η μεγαλύτερη ευθύνη, ανήκει σ' όλους αυτούς τους ασυνείδητους πολίτες, που βρίσκουν ως εύκολη λύση να πετάνε τα σκουπίδια τους εκεί, αφού πολύ καλά γνωρίζουν πως η παρανομία που κάνουν, θα μείνει ατιμώρητη... Κι έτσι η εύκολη λύση, ελκύει κι άλλους, για να δούμε σε λίγο καιρό και άλλους πολίτες, που αν γεμίσει ο ένας σκουπιδότοπος, να δημιουργήσουν κι άλλον έναν, μέχρι όλο εκείνο το κομμάτι της πόλης, να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος...
Μέχρι τότε, το τρίγωνο θα... φιλοδοξεί να γίνει σύγχρονη συνοικία, η δημοτική αρχή θα θεωρεί ότι επιτελεί το ρόλο της και κάποιοι επικίνδυνοι τύποι, που θα θεωρούν ότι είναι πολίτες... 
trigono-skoup-55-b

trigono-skoup-55-e

trigono-skoup-55-d
trigono-skoup-55-c
 Πηγή: gnomiartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΤΡΙΓΩΝΟ - Η συνοικία που... φιλοδοξούσε να γίνει σύγχρονη...
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 7984484653373124125
Σχόλια
item