Γιάννενα: Μία ακόμη προσπάθεια για το Πολυδύναμο Γιάννενα: Μία ακόμη προσπάθεια για το Πολυδύναμο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία ακόμη προσπάθεια για το Πολυδύναμο

Γιάννενα: Μία ακόμη προσπάθεια για το Πολυδύναμο

Τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, χωρίς ωστόσο να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Το κτίριο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε μετά από πολλές περιπέτειες το 2013, παραμένει ανεκμετάλλευτο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, αν και στο τραπέζι έχουν πέσει κατά καιρούς πολλές προτάσεις.

Το θέμα κυριάρχησε στη συνάντησή του με τον διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ευάγγελο Καρβούνη και τους διευθυντές των τμημάτων, με τον κ. Ξανθό να το επισκέπτεται λίγη ώρα αργότερα για να έχει και ο ίδιος την εικόνα που του μετέφεραν. «Είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα. 
Είναι μια δομή που μπορεί να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες στο κομμάτι των εξαρτήσεων, όλου του φάσματος, όχι μόνο των ναρκωτικών και του αλκοόλ, αλλά και των αναδυόμενων εξαρτήσεων, όπως το διαδίκτυο και ο τζόγος», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Μετά την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» της προμήθειας–εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στόχος είναι να εξασφαλιστούν κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ώστε να διασφαλιστεί η στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό.
Ο κ. Ξανθός έκανε γνωστό πως στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι τόσο η συνεργασία με φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΚΑΝΑ, όσο  και η δημιουργία ενός κέντρου σωματικής αποτοξίνωσης. 
«Υπάρχει μόνο ένα σήμερα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θέλουμε να αναπτύξουμε άλλα δύο, ένα στην Αττική και ένα στα Γιάννενα», ανέφερε, προσθέτοντας πως μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σημείο αναβαθμισμένης παροχής υπηρεσιών προς εξαρτημένα άτομα.
Έμμεση αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας και στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Ηπείρου, ένα διώροφο κτίριο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, που παραμένει αναξιοποίητο επί 15ετία και πλέον. 
«Προσπαθούμε σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία να αξιοποιήσουμε κτίρια, τα οποία σήμερα είναι κενά για να γλιτώσουμε ένα μεγάλο βάρος από μισθώματα. Ήδη έχουμε εξοικονομήσει πάνω από 4 εκ. ευρώ, μεταστεγάζοντας δημόσιες δομές από μισθωμένα σε ιδιόκτητα κτίρια», τόνισε ο κ. Ξανθός.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία ακόμη προσπάθεια για το Πολυδύναμο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2616421616421956359
Σχόλια
item