Γιάννενα: Μία δωρεά που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες Γιάννενα: Μία δωρεά που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία δωρεά που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες

panepisthmiako

Από την ανακοίνωση της αποδοχής δωρεάς ενός υπερσύγχρονου αναλυτή υγρής βιοψίας, που έγινε από τον διοικητή του ΠΠΓΝΙ Φ. Βάββα χαρακτηρίστηκε η έναρξη των εργασιών του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κλινικής Χημείας στα Ιωάννινα, το απόγευμα της Πέμπτης. 

Για την δωρεά της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας είχε προϊδεάσει σχετικά νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και διευθύντρια του Βιοχημικού Τμήματος του ΠΠΓΝΙ κα Μπαϊρακτάρη. 


Κατά την κήρυξη έναρξης των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Βάββας ανακοίνωσε και επισήμως, ότι την ερχόμενη εβδομάδα το ΔΣ του νοσοκομείου θα προβεί και επισήμως στην αποδοχή της δωρεάς, κάνοντας λόγο για μία προμήθεια που ενισχύει και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου στους ογκολογικούς ασθενείς.

Μάλιστα το ΠΠΓΝΙ είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα που θα κάνει χρήση αυτής της μεθόδου. 


«Είναι μία καινοτόμα πρακτική και μεθοδολογία διαγνωστικής ανίχνευσης. Μία μέθοδος παρακολούθησης των μεταστάσεων που γίνεται με απλή λήψη αίματος, χωρίς την επώδυνη και συχνά επικίνδυνη βιοψία όγκου. 


Η χρήση της μεθόδου αυτής μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στάδιο με αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας», τόνισε ο κ. Βάββας εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία για τη δωρεά καθώς επίσης προς τον διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής κ. Πενθερουδάκη και τη διευθύντρια του Βιοχημικού Εργαστηρίου κα Μπαϊρακτάρη.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Χημείας που διοργανώνεται στα Ιωάννινα ξεκίνησε την Πέμπτη με την τελετή έναρξης, στην οποία χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρύτανη Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Μαργ. Τζαφλίδου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Μηνάς Πασχόπουλος, η πρόεδρος του Τμήματος Χημείας κα Λέκκα και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα. 


Ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή η εισαγωγή της εκδήλωσης με την ομιλία υποδοχής των συνέδρων από τον καθηγητή Λαογραφίας Βασίλη Νιτσιάκο με τίτλο «Πολιτισμού ανατομή».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία δωρεά που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6618347671698316141
Σχόλια
item