Η απάντηση των ΕΔ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και καταιγισμός πυρών σε Έβρο και Χίο (βίντεο)

Η απάντηση των ΕΔ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και καταιγισμός πυρών σε Έβρο και Χίο (βίντεο)
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν που αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε την αναθεώρηση της για το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Από τη Δευτέρα ξεκινάει η μεγάλη διακλαδική άσκηση “Παρμενίων-2016” και η τελική της φάση θα γίνει την Παρασκευή σε δύο σημεία όπου αμφισβητούν έντονα το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι, με συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων και “καταιγισμό” πυρών. Θα επικρατήσει “φωτιά και ατσάλι”, λένε πληροφορίες από το Πεντάγωνο.
Ποιες περιοχές έχουν επιλεγεί; Ο Έβρος και η Χίος. Και κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι αυτές οι δύο περιοχές. 
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα (σε αντίθεση με τη χλιαρή απάντηση του Α. Τσίπρα) ότι παραμένουν ισχυρές και εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα.
Στον Έβρο, και στην νότια περιοχή του, όπως έχει αποκαλύψει και το “pronews”, οι Τούρκοι ετοίμαζαν σχέδιο εισβολής εν μέσω του πραξικοπήματος a la “Βαριοπούλα”. Το σχέδιο είχε την κωδική ονομασία “Νότιο Βέλος”.
Σε αυτό το σχέδιο και στα όσα άλλα απεργάζεται η Άγκυρα με την αμφισβήτηση και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρ.Τ. Ερντογάν θέλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνοντας το μήνυμα πώς “το ποτάμι είναι αδιαπέραστο”.
Χερσαίες δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή και έχοντας την αεροπορική υποστήριξη θα καταπνίξουν κάθε προσπάθεια εισβολής ή δημιουργίας συνθηκών για κάτι τέτοιο. Αυτό προβλέπει το σενάριο της “Παρμενίων-2016”.
Από το Πεντάγωνο μάλιστα συνδέουν ξεκάθαρα τα σενάρια της άσκησης με τις απειλές της Τουρκίας και βεβαίως την τελευταία δήλωση-αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρ.Τ. Ερντογάν. 
“Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας”, αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ ως ο πρώτος σκοπός διεξαγωγής της άσκησης.
Όσον αφορά στη Χίο, όπου αναμένεται να δοθεί επίσης, αν όχι μεγαλύτερη έμφαση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκεί θα συμμετάσχει ότι πετάει, κολυμπάει και κινείται στο έδαφος. Από μονάδες του Στόλου, έως μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα και από αερομεταφερόμενες δυνάμεις έως αντιαεροπορικά συστήματα”.
Η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χίου. Μην ξεχνάμε το σχέδιο Suga για την κατάληψη της νήσου Παναγιάς ανατολικά των Οινουσσών παραμονές του Πάσχα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, έως τις πρόσφατες ΝΟΤΑΜ που αποκάλυψε το “pronews.gr” με τις οποίες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στην περιοχή.
Η Άγκυρα στη Χίο προβαίνει συνεχώς σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων, ενώ επανειλημμένα έχει προχωρήσει με δεσμεύσεις περιοχές στον ναυτικό αποκλεισμό του νησιού κάνοντας δήθεν ασκήσεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν θα στείλουν και αυτές με τη σειρά του το μήνυμα πώς είναι παρούσες και δεν πρόκειται να παραχωρήσουν σπιθαμή γης, όπως θα ήθελε ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μόνο, σοβαρό πρόβλημα είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Στράτευμα λόγω της οικονομικής κρίσης από την επιβολή των μνημονίων. 
Η ηγεσία έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση, τόσο αυτή όσο και την προηγούμενη πώς οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην άμυνας της χώρας.
Όπως επίσης είχε προειδοποιήσει για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και δυστυχώς δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Ήρθε η δήλωση του Ρ.Τ. Ερντογάν να επιβεβαιώσει πώς οι Τούρκοι σε καμία περίπτωση δεν πιάνονται φίλοι...
Δείτε σκηνές από την τελευταία διεξαγωγή της άσκησης "Παρμενίων" του 2015.
pronews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Η απάντηση των ΕΔ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και καταιγισμός πυρών σε Έβρο και Χίο (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7485481263521798767
item