ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Χίλαρι και του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Χίλαρι και του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Οι Δημοκρατικοί στρέφονται κατά του διευθυντή του FBI που άνοιξε εκ νέου την υπόθεση των email.

Eννέα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η ψαλίδα δείχνει να κλείνει μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τον διευθυντή του FBI που έβαλε φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία ανοίγοντας εκ νέου την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, η οποία παραμένει το φαβορί αυτή της εκλογικής αναμέτρησης, επέστρεψε σήμερα στην Φλόριντα, την πολιτεία- κλειδί στην κούρσα για το Λευκό Οίκο. Το προβάδισμά της εκεί μειώθηκε σημαντικά βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο +0,8% σύμφωνα με το Real Clear Politics. 


Μάλιστα μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα κατέδειξε ότι ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ θα επικρατήσει με ποσοστό 46% έναντι 42% της πρώην υπουργού Εξωτερικών (New York Times Upshot/Siena College).

Η διαφορά της Κλίντον έναντι του Τραμπ κατέγραψε επίσης μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% τον μεγιστάνα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτήν την αναμέτρηση ανακοινώνοντας την Παρασκευή τη ντε φάκτο επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πολιτικού των Δημοκρατικών.

«Παρέμβαση»

Ο Κόμεϊ δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.

«Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο που αντιτίθεται στην πολιτική των υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα, επιβεβαιώνοντας ότι ο διευθυντής του FBI «αγνόησε τις συστάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ο Ποντέστα υπενθύμισε ότι αυτό το υπουργείο, στο οποίο ανήκει το FBI, παραδοσιακά δεν «παρεμβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση, 11 ημέρες πριν από τις εκλογές».

«Θα έπρεπε να ξεκινήσει με το να κοιτάξει (αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προτού κάνει κάτι τέτοιο εν μέσω μιας προεκλογικής εκστρατείας, τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών» επέμεινε ο επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον μιλώντας στο CNN, ενώ έκρινε την απόφαση του Κόμεϊ «ανάρμοστη».

«Ο κ. Κόμεϊ πρέπει πραγματικά να εξηγήσει γιατί έλαβε ένα τέτοιο μέτρο χωρίς προηγούμενο, όταν μάλιστα ο ίδιος λέει (…) ότι αυτά (τα email) θα μπορούσαν να μην αποδειχθούν σημαντικά».

Η «έλλειψη στοιχείων» στην επιστολή «αμέσως διαστρεβλώθηκε» πρόσθεσε επίσης στο NBC ο διευθυντής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Ρόμπι Μουκ, ζητώντας «όλες οι πληροφορίες να τεθούν επί τάπητος».

Κι η ίδια άλλωστε η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε χθες «περίεργη» και «βαθιά ανησυχητική» την συμπεριφορά του Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο είχε προτείνει για την θέση αυτή το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον «μπορεί να πάρει τηλέφωνο την φίλη της και στενή συνεργάτιδα Χούμα Αμπεντίν και να της ζητήσει σήμερα να της πει το περιεχόμενο των email» δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ στο Fox.

Το στρατόπεδο εξάλλου του μεγιστάνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο προς όφελός του την υπόθεση. Ο Τραμπ έκανε λόγο το Σάββατο για το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από το Watergate».

Σήμερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

«Αυτή τη στιγμή προηγούμαστε σε πολλές δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων διεξήχθησαν πριν από την ανακοίνωση για την ποινική έρευνα» έγραψε στο Twitter.

«Θα εκπλήξουμε όλο τον κόσμο και θα κερδίσουμε τις εκλογές» υπογράμμισε η Κόνγουεϊ.
epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Χίλαρι και του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2472275544122780786
item