Γιάννενα: Με σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή

Γιάννενα: Με σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε χθες η Ελληνική Αστυνομία, καθώς τη 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως «Ημέρα της Αστυνομίας» με απόφαση της πολιτείας.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, καθώς επίσης και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας στην Ήπειρο.


Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.


Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος εξήρε το ρόλο της Αστυνομίας στη διασφάλιση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Στην ημέρα του εορτασμού του προστάτη του Σώματος αναφέρθηκαν επίσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κων. Σκούμας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κ. Κίτσιος.


Στο πλαίσιο του εορτασμού, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε την υλοποίηση μίας πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας για το προσωπικό, που πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.


Παράλληλα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή και στη Μονή Ντουραχάνης. Και στις δύο πρωτοβουλίες αναφέρθηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Ι. Βασιλάκος.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5512933868807136625
item