«Να πας στην κόλαση!»: Νέα επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα

«Να πας στην κόλαση!»: Νέα επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα

Αφού ζήτησε συγγνώμη για το «πουτ…ς γιε», τώρα ο Ντουτέρτε επιτίθεται και πάλι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ένας μόνο μήνας χρειάστηκε ώστε ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουέρτε, να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «πουτ…ς γιο», στη συνέχεια να εκφράσει την λύπη του για την προσβολή και λίγες ημέρες αργότερα να τον στείλει στο… διάολο.

Ο Ντουτέρτε αποδεικνύει καθημερινά πως είναι ένας, τουλάχιστον,  ιδιαίτερος ηγέτης με ταμπεραμέντο που συναγωνίζεται αυτό άλλων… ξεχωριστών ομολόγων του. Έτσι, μέσα σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες έχει καταφέρει να «φιγουράρει» στις κεντρικές σελίδες σημαντικών διεθνών δικτύων για τις προκλητικές τοποθετήσεις του.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, επανήλθε στο «αγαπημένο» του πρόσωπο, τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κάλεσε να πάει στη… κόλαση.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο Ντουτέρτε ξέσπασε κατά του Ομπάμα λέγοντας: «Να πας στην κόλαση!».

Όπως είπε, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουλήσουν οπλισμό στη χώρα του, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν τον απασχολεί γιατί η Ρωσία κι η Κίνα είναι πρόθυμες να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Την ίδια στιγμή, είπε πως δεν έχει πια κανένα σεβασμό στις ΗΠΑ επειδή δεν εκτιμούν τον αγώνα του κατά των ναρκωτικών, χαρακτηρίζοντας όσους τον κατακρίνουν «ανόητους».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο Ντουτέρτε είχε προειδοποιήσει τον Ομπάμα να μην επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στις ένοπλες ομάδες που δρουν στη χώρα, αλλά αφού η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ακυρώνει συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον ίδιο, προσπάθησε να… μαζέψει τις προσβολές.

Παράλληλα, από τα «δηλητηριώδη» λόγια του δεν γλίτωσε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο Ντουτέρτε «ξεσπάθωσε» όταν ευρωβουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση των Φιλιππίνων να δώσει ένα τέλος στις εξωδικαστικές εκτελέσεις και δολοφονίες. Η απάντησή του, τότε, ήταν ξεκάθαρη και… εύγλωττη: «Διάβασα την καταδίκη της ΕΕ εις βάρος μου. Αυτό που έχω να τους πω είναι, άντε γαμ...θείτε. Προσπαθείτε απλώς να εξιλεωθείτε για τις δικές σας αμαρτίες».

Επισημαίνεται πως η καμπάνια για την εξόντωση ναρκομανών και εμπόρων ουσιών έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 3.400 ανθρώπων από τότε που ο Ντουτέρτε ανέλαβε την ηγεσία της χώρας. 
epirusblog.gr
5 of 5
«Να πας στην κόλαση!»: Νέα επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6940218291061687869
item