Γιάννενα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω Γιάννενα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνωΔεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν τα ανταποδοτικά τέλη στον δήμο Ζίτσας οι ιδιοκτήτες των εγκαταστημένων επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή, μετά την αύξησή τους κατά 40%, με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, υπήρξε προειδοποίηση από την πλευρά του δήμου Ζιτσας πως αν δε καταβληθούν τα ανταποδοτικά τέλη, θα βεβαιωθούν στην εφορία, κάτι που θα οδηγήσει σε αδυναμία φορολογικής ενημερότητας, άρα σε σημαντικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ομόφωνα να μην πληρώσουν τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη μέχρι το τέλος του έτους, με δεδομένο πως ο δήμος Ζίτσας δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για καθαριότητα του χώρου. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Χρήστος Γιώτης, οι επιχειρήσεις στη βιομηχανική καλούνται να καταβάλουν υψηλότερα τέλη, σε σχέση με αντίστοιχες επιχειρήσεις στον υπόλοιπο δήμο.

«Πληρώνουμε στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, μια επιχείρηση σαν τη δική μου, 120 ευρώ το τρίμηνο μαζί με το νερό και καλούμαστε να πληρώσουμε στον δήμο 150 ευρώ τον μήνα, χωρίς να έχουμε τίποτα. Ο προηγούμενος δήμαρχος μας είχε φτιάξει τον κόμβο και τώρα είναι σαν να είσαι στην Αφρική. Δεν μπορεί στην Ελεούσα ένα ξυλουργείο να πληρώνει 1,10 ευρώ και στη ΒΙΠΕ 1,50 ευρώ. 

Ό,τι ισχύει για όλο τον δήμο, να ισχύει και για μας. Δεν είμαστε ούτε απατεώνες, ούτε παιδιά ενός κατώτερου θεού. Μπορεί να το διορθώσει αν θέλει, αν δε θέλει, εμείς θα πάμε δικαστικά», σημείωσε, επισημαίνοντας πως έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της διοίκησης της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για το θέμα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βεβαιωθούν οι οφειλές των ανταποδοτικών τελών στην εφορία, ο κ. Γιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δε θα τολμούσα να κάνω κάτι τέτοιο, δική του η ευθύνη να μπλοκάρει μια επιχείρηση για 100 ευρώ. 

Εμείς θα είμαστε νοικοκυραίοι, θα πληρώνουμε την εφορία μας και όλα. Δε νομίζω ότι θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται τόσο, μετά από επτά χρόνια κρίσης. Ας το κάνει, ας τα βεβαιώσει. Εμείς δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε θα πληρώσουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικα λεφτά».

Οι επιχειρήσεις της Βιομηχανικής ζητούν την εφαρμογή των όρων συνεργασίας, βάσει των οποίων προβλέπεται τακτική καθαριότητα του χώρου από τον δήμο Ζίτσας και, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιώτης, ακόμα και αν αυτό υπεγράφη από προηγούμενες δημοτικές αρχές, ο δήμος έχει συνέχεια και οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Εάν αυτό γίνει, ενδεχομένως να αλλάξει και η στάση των επιχειρήσεων.

«Θα πληρώναμε αν έκανε όλα αυτά που προβλέπονται από το μνημόνιο συνεργασίας. Και αν πάλι μας καλούσε πέρυσι τον Οκτώβριο και μας έλεγε ότι θέλει να κάνει μια αύξηση από 1,10 σε 1,15 στα τέλη, πάλι θα τα πληρώναμε. 

Αλλά το να αποφασίζει από μόνος του χωρίς τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ, αυτό να το ξεχάσει», κατέληξε ο κ. Γιώτης.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9026724763321263630
Σχόλια
item