ΓΓΔΕ: Έτσι «τσίμπησε» τους ξενοδόχους που φοροδιαφεύγουν ΓΓΔΕ: Έτσι «τσίμπησε» τους ξενοδόχους που φοροδιαφεύγουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΓΓΔΕ: Έτσι «τσίμπησε» τους ξενοδόχους που φοροδιαφεύγουν

ΓΓΔΕ: Έτσι «τσίμπησε» τους ξενοδόχους που φοροδιαφεύγουν

Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ «έτρεξαν» για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο καλοκαιρινών ελέγχων που κάλυψαν όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, από τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τα Σύβοτα έως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Το νέο μοντέλο ελέγχων και διασταυρώσεων στοιχείων που πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έβγαλα «λαβράκια» στην περίπτωση των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων. 

Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και καταδεικνύουν το πάρτι φοροδιαφυγής που έχει στηθεί στον τουριστικό κλάδο.

Είναι ενδεικτικό πως οι ελεγκτές εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και εκτιμώμενων εσόδων που φθάνουν ακόμη και τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον Ιούλιο, μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, ενοικιαζόμενα δωμάτια με «ασαφή» φορολογικά στοιχεία ή χωρίς να τηρούν βιβλία και δηλώσεις ΦΠΑ με μηνιαίο τζίρο της τάξης των 147 ή 174 ευρώ ή ακόμη και με μηδενικά έσοδα όταν η πληρότητα των καταλυμάτων όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ήταν πάνω από 90% και η μέση τιμή δωματίου 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση...

Και όλες αυτές οι διαπιστώσεις αφορούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που τηρούν διπλογραφικά βιβλία δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις (Α.Ε, ΕΠΕ και ΙΚΕ) με τζίρο πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ «έτρεξαν» για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο καλοκαιρινών ελέγχων που κάλυψαν όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, από τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τα Σύβοτα έως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Κρήτη και αναπτύχθηκε σε οκτώ βήματα:

1. Σε πρώτη φάση έλαβαν από το υπουργείο Τουρισμού δυο αρχεία ένα με τα στοιχεία για τα 10. 114 ξενοδοχεία και ένα άλλο με 26.384 ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ελλάδα.

2. Με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου όπως η γεωγραφική κατανομή, η κατηγορία του ξενοδοχεία και το πλήθος των δωματίων έγινε η επιλογή του δείγματος.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΓΓΔΕ: Έτσι «τσίμπησε» τους ξενοδόχους που φοροδιαφεύγουν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3323156934385078730
Σχόλια
item