Γιάννενα: Να χρηματοδοτηθεί η σύνδεση Ζαγορίου – Εγνατίας Γιάννενα: Να χρηματοδοτηθεί η σύνδεση Ζαγορίου – Εγνατίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Να χρηματοδοτηθεί η σύνδεση Ζαγορίου – Εγνατίας

Γιάννενα: Να χρηματοδοτηθεί η σύνδεση Ζαγορίου – Εγνατίας
Την κατασκευή της σύνδεσης του Ζαγορίου με την Εγνατία Οδό στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας και ζητάει από την κυβέρνηση να εντάξει το έργο στο ΠΕΠ Ηπείρου.
Όπως δηλώνει: «Ο Δήμος Ζαγορίου ζήτησε πρόσφατα από τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να κατασκευαστεί ο άξονας σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το Ζαγόρι (τμήμα Μηλιωτάδες- Κήποι), ώστε το Κεντρικό και το Δυτικό Ζαγόρι να συνδεθούν με την Εγνατία με έναν σύγχρονο επαρχιακό δρόμο με προφανή τα τουριστικά πλεονεκτήματα.
Μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσα το αίτημα του Δήμου Ζαγορίου υπόψη τον αρμοδίων Υπουργών για να λάβω, δυστυχώς, τη συνηθισμένη για το νομό μας αρνητική απάντηση της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δίδεται σε κάθε δίκαιο, εύλογο και τεκμηριωμένο αίτημα.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Γ.Σταθάκης διαβίβασε απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ κ. Π. Κορκολή με την οποία εξηγείται πως το «εν λόγω έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020». Και συνεχίζει ο βουλευτής:
«Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την κυβερνητική απάντηση που έρχεται να προστεθεί στον γενικότερο αρνητισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον νομό μας.  
Ακόμη και αν τώρα η χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής της οδικής σύνδεσης Ζαγορίου με την Εγνατία Οδό, ενός δρόμου δηλαδή που θα ξεκινάει από τους Μηλιωτάδες και θα καταλήγει σε πρώτη φάση στους Κήπους, δεν είναι εφικτή, η Κυβέρνηση μπορεί, επισπεύδοντας τη διαδικασία αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020. 
Ο μόνος τρόπος να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο που θα βοηθήσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη του Ζαγορίου είναι να επιταχύνει η Κυβέρνηση την προβλεπόμενη για το 2018 αναθεώρηση των δράσεων και πολιτικών του ΣΠΕΜ. 
Προσωπικά με επόμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις θα ζητήσω αυτή την αναθεώρηση ώστε ένα απαραίτητο έργο για το νομό Ιωαννίνων και το Δήμο Ζαγορίου να πραγματοποιηθεί».
ele.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Να χρηματοδοτηθεί η σύνδεση Ζαγορίου – Εγνατίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8496843133303885505
Σχόλια
item