Γιάννενα: Κώστας Παπαζάχος… «Αισιοδοξούμε… Δεν ενεργοποιήθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος» Γιάννενα: Κώστας Παπαζάχος… «Αισιοδοξούμε… Δεν ενεργοποιήθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κώστας Παπαζάχος… «Αισιοδοξούμε… Δεν ενεργοποιήθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος»

Γιάννενα: Κώστας Παπαζάχος… «Αισιοδοξούμε… Δεν ενεργοποιήθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος»
Οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να αισιοδοξούν ότι τα χειρότερα για τα Γιάννινα πέρασαν... Τα δεδομένα που καταγράφουν τις τελευταίες ώρες παραπέμπουν σε μία φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα.
Οι σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί από το Σάββατο το βράδυ ξεπερνούν τους τριακόσιους.
Όπως δήλωσε απόψε ο Καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος η δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες είναι φυσιολογική. Αυτή δηλαδή που θα’ πρεπε να υπάρχει μετά από έναν κύριο σεισμό.
«Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Έχουμε μείωση και στον αριθμό των σεισμών αλλά και στα μεγέθη που δίνονται», υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.
Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα είναι ότι δεν υπάρχει επέκταση της σεισμικής δραστηριότητας στο νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος, αυτό που φτάνει στις παρυφές του λεκανοπεδίου.
«Μετά τις δονήσεις που καταγράφηκαν στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν αυτό που φοβηθήκαμε. Κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήμουν επιφυλακτικός στις πρώτες μου δηλώσεις. 
Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί το νοτιοανατολικό τμήμα που βρίσκεται κοντά σε ένα αστικό κέντρο. Αυτό δεν συμβαίνει και αποτελεί μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη», τόνισε ο κ. Παπαζάχος.
Η σεισμική δραστηριότητα κατά το πρώτο 24ωρο προέρχονταν από μεγάλο τμήμα του ρήγματος.
Τις τελευταίες ώρες, όπως είπε ο κ. Παπαζάχος έχει περιοριστεί και προέρχεται πλέον από το τμήμα του ρήγματος που έδωσε τον πρώτο σεισμό.
Τέλος ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει επαρκές δίκτυο σεισμογράφων ικανών να δίνουν πλήρη στοιχεία τόσο στο Γεωδυναμικό όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κώστας Παπαζάχος… «Αισιοδοξούμε… Δεν ενεργοποιήθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα του ρήγματος»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1345729993687119677
Σχόλια
item