Γιάννενα: Στο εδώλιο η πρώην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων Γιάννενα: Στο εδώλιο η πρώην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο εδώλιο η πρώην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων

                           Γιάννενα: Στο εδώλιο η πρώην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων
Μια από τις δύο δίκες που σχετίζονται με τον αδικοχαμένο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά στις ευθύνες της πρώην Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής, η οποία είναι ξεχωριστή δικογραφία από εκείνη που έχει να κάνει με τις συνθήκες θανάτου του  άτυχου φοιτητή.
Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 
Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.
Το πόρισμα ΥΠ.Α.ΑΝ.
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η διεύθυνση της Σχολής «δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών».
Ο δε πρώην υπουργός κατηγορείται για παρέμβαση στη Διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.
Οι γονείς του Βαγγέλη
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί οι πρώτες κλήσεις σε μάρτυρες ενώ στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα» στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. 
Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή, για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα».
Πάντως, με αργούς ρυθμούς κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, αν και σε αυτή την περίπτωση ο νόμος ορίζει ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δικαίωμα να αναμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                           
Γιάννενα: Στο εδώλιο η πρώην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
                           
Ιωάννινα 7286854834586756069
Σχόλια
item