Γιάννενα: Πρόσκαιρη βροχή και δυνατοί άνεμοι προβλέπονται αύριο για τα Γιάννενα

Γιάννενα: Πρόσκαιρη βροχή και δυνατοί άνεμοι προβλέπονται αύριο για τα Γιάννενα
Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα το απόγευμα μέχρι και αύριο το βράδυ. 
Όσον αφορά την Ήπειρο ενδέχεται να επηρεαστεί πρόσκαιρα αύριο Παρασκευή ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, με την χθεσινοβραδινή πρόβλεψη να δείχνει βροχή στις 9 το πρωί.  
Πάντως η θερμοκρασία και στην περιοχή μας εμφανίζει πτώση 5 με 7 βαθμούς (θα κυμανθεί σήμερα 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και αύριο από 8 έως 14), ενώ προβλέπονται και ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι (6 με 7 μποφόρ). 
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Σε ετοιμότητα
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Συστάσεις
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόσκαιρη βροχή και δυνατοί άνεμοι προβλέπονται αύριο για τα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7641721515253514098
item