Γιάννενα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - «Πυλώνας» οικονομικής στήριξης οι φοιτητές Γιάννενα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - «Πυλώνας» οικονομικής στήριξης οι φοιτητές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - «Πυλώνας» οικονομικής στήριξης οι φοιτητές

Γιάννενα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - «Πυλώνας» οικονομικής στήριξης οι φοιτητές
Δυο εκατομμύρια φοιτητές μετακινούν σε ετήσια βάση τα αστικά λεωφορεία – Τι απαντά
ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ στις διαμαρτυρίες περί ακριβού εισιτηρίου.

Μια πραγματικά εξαιρετικά σημαντική «πηγή» εσόδων, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, αποτελεί για το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η μετακίνηση των φοιτητών, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου.

Το Αστικό ΚΤΕΛ χάρη στα πολύ συχνά δρομολόγια τόσο προς το Πανεπιστήμιο, όσο και προς το ΤΕΙ, μετακινεί σε ετήσια βάση, δυο εκατομμύρια φοιτητές, καλύπτοντας τις συγκεκριμένες συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες ανά διαστήματα, των φοιτητών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετακινούνται με το Αστικό, επανέρχονται κάθε φορά με το ίδιο πάντα περιεχόμενο. Την τιμή του εισιτηρίου, που σύμφωνα όμως με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, είναι εξαιρετικά προσιτή.

Το εισιτήριο κοστίζει 0,60 ευρώ, χάριν της επιδότησης του από το υπ. Παιδείας, ενώ χωρίς αυτήν, θα κόστιζε 0,90 ευρώ. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ υπεραμύνθηκε των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΤΕΛ στους φοιτητές, κάνοντας λόγο για μία εξαιρετικά συχνή συγκοινωνία, μεταξύ 5-10 λεπτών, με δεκάδες δρομολόγια από και προς την πανεπιστημιούπολη.

«Όχι μόνο δεν είναι ακριβό το εισιτήριο, αλλά είναι πολύ φτηνό. Η παρανόηση που γίνεται για τα Ιωάννινα, είναι πως δεν πρόκειται για τιμή των Ιωαννίνων, αλλά για πανελλαδική τιμή. 
Έχουμε ακόμη μία πόλη με πολλές ιδιομορφίες στους δρόμους και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξυπηρετήσουμε συνολικά 2 εκατομμύρια φοιτητές σε ετήσια βάση, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία, εξυπηρετούνται για ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών, επομένως είναι κατανοητή η δυσκολία και ο όγκος της εξυπηρέτησης που γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», τόνισε ο κ. Μουστακλής.

Νέο αίτημα
Εν τω μεταξύ, τα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ, όπως και όλων των ΚΤΕΛ της επαρχίας δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, απομένει η δυνατότητα της επιδότησης του εισιτηρίου από την τοπική αυτοδιοίκηση με το δήμο Ζίτσας να υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μία σχετική απόφαση. 

Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ επανήλθε πρόσφατα με πρότασή της προς το δήμο Ιωαννιτών ώστε να αναλάβει την επιδότηση του εισιτηρίου για τους κατοίκους από τη Γ’ Ζώνη, τα χωριά δηλαδή του πρώην δήμου Παμβώτιδας.
 Το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους από και προς την πόλη είναι στα 2,20 ευρώ και το Αστικό ΚΤΕΛ προτείνει την επιδότησή του, από το δήμο Ιωαννιτών – κάτι που συνέβαινε μέχρι πρότινος – ώστε να είναι πιο εφικτή η μετακίνησή τους από και προς την πόλη.

anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - «Πυλώνας» οικονομικής στήριξης οι φοιτητές
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8743605728110215477
Σχόλια
item