Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή

Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, οδηγεί στην αναβολή του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο ανασχηματισμός μετατίθεται χρονικά για λίγο αργότερα, ενώ τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νέα νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία θα καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 

Τι θα περιέχει η νέα ρύθμιση

Όσο για τη νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα προβλέπεται τίμημα, καθώς μετά το διαγωνισμό έχει υπάρξει πλέον μια αποτίμηση. Ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις και για το πότε θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός και πόσα θα είναι τα κανάλια που εκπέμπουν. 

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε (σ.σ. εννοούσε τους κ.κ. Μαρινάκη και Σαββίδη) που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια. 

Η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού, μέχρι να δούμε το σκεπτικό. Δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό».
Epirusblog Gr
5 of 5
Φρενάρει ο ανασχηματισμός, νέος νόμος για τα κανάλια στη Βουλή
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 869570018966444161
Σχόλια
item